Tunnelmat koronaviruksen piinaamassa New Yorkissa ovat synkeät: "Sairaaloiden eteen tuotu kylmärekkoja ruumiiden säilyttämistä varten"

Koronatilanne New Yorkissa on hälyttävä – kirjeenvaihtaja Mari Karppinen raportoi minkälainen ilmapiiri kaupungissa vallitsee 2:54

Yhdysvalloissa on eniten vahvistettuja koronavirustartuntoja koko maailmassa, yli 82 000 kappaletta. Virukseen on kuollut runsaat tuhat. Noin puolet tartunnoista on todettu New Yorkin osavaltiossa.

MTV Uutisten Yhdysvaltain-kirjeenvaihtaja Mari Karppisen mukaan tunnelmat New Yorkissa ovat aika synkeät.

– Yhä enemmän kuuluu huolestuttavia raportteja kaupungin julkisista sairaaloista, kuinka suojavarusteet eivät riitä, sairaalapaikat eivät riitä ja hengityslaitteista on huutava pula. Joidenkin sairaaloiden ulkopuolelle on tuotu kylmärekka ruumiiden säilyttämistä varten.

Karppisen mukaan Presidentti Donald Trump on saanut paljon kritiikkiä siitä, miksi meni niin kauan myöntää koronaviruksen vaarallisuus ja sen läsnäolo myös täällä Yhdysvalloissa.

–  Ja on kysytty, miksi hän pihtaa liittovaltion apua kaupungin asukkailta. New Yorkin osavaltion kuveröörin mukaan osavaltio tarvitsee 30 000 hengityskonetta. Pitkän väännön jälkeen Trump heltyi antamaan 4 000 laitetta, mutta tiedetään, ettei se tule riittämään.

Myös vaikutukset talouteen ovat merkittäviä. Viime viikolla pelkästään kolme miljoonaa yhdysvaltalaista ilmoittautui työttömäksi.

–  Tämä pelätään olevan vasta alkua. Suistuminen taantumaan huolettaa.

Lue myös:

    Uusimmat