Katso ohjeet: Tee itse kodin kätevimmät säilytysratkaisut

Säilytystilaa ei juuri kenenkään kotoa löydy liikaa, joten näppärät kikat tulevat aina tarpeeseen. Pian tavarasi ovat varmassa tallessa ja hyvässä järjestyksessä!

RealSimple kokosi käteviä säilytyskikkoja:

Säilytä korulaatikot

Tuntuu aina hölmöltä heittää pieniä korulaatikoita pois, sillä ne ovat usein jämäkkää tekoa ja kauniisti koristeltuja. Korulaatikot kannattaakin ryhmitellä vetolaatikon pohjalle, jolloin niihin voi laittaa pikkuesineitä, jotka ovat muuten aina hukassa. Laita pieneen riipuslaatikkoon vaikka kynät tai kumit ja pitkään kaulaketjulaatikkoon silmälasit.

Naulat ja ruuvit lasipurkkeihin

Jos työkalulaatikkosi on yhtä sekaisin kuin useimpien naisten käsilaukut, tartu tähän vinkkiin! Laita naulat ja ruuvit erillisiin lasipurkkeihin. Liimaa sitten purkkien kannet tiukasti hyllyn alapinnalle. Sitten vain pyörität purkin auki ja kiinni sitä mukaa, kun tarvitset remonttitarvikkeita. Voit hyödyntää kikkaa niin työkaluvajassa kuin siivouskomerossakin.

Suihkuverhon koukuista on moneksi

Lojuuko laukkukokoelmasi aina vaatekaapin pohjalla? Anna laukuille arvoisensa säilytyspaikka hyödyntämällä koukkuja. Kiinnitä ne vain vaaterekille ja ripusta laukut.

Nenäliinapakkauksen uusi elämä

Jos sinulla on tapana suosia suuria pahvisia nenäliinapakkauksia, voit hyödyntää ne muovipussien säilytyksessä. Taittele pussi pieniksi, sullo ne pakkaukseen ja vedä yksittäin ulos, kun tarvitset vaikkapa roskapussia.

Kuivausteline pitää lehdet järjestyksessä

Jos kotisi lehdet ja kirjaset ovat aina hujan hajan, apu löytyy pöydälle asetettavasta kuivaustelineestä. Asettele lehdet telineeseen ja ne ovat aina siististi esillä, kun tarvitset niitä. Värikäs lehtiteline on myös hauska katseenvangitsija.

Karkailevat kattilankannet kuriin

Kattilankansilla on aina tapana kolista ja hävitä tavarapaljouteen, jos niitä yhdessä pannujen kanssa. Estät niitä liikkumasta, kun kiinnität kattilakaappiin tilanjakajan, jollaisena toimii vaikkapa metalliputki. Kannet saavat laatikosta pienen tilan, jotteivät ne kolise, kun laatikko avataan ja suljetaan, ja kattiloille jää suurempi tila.

Korut naulaan

Ripustaminen on oiva tapa säilyttää suosikkikaulakorujasi. Korut ovat naulassa kauniisti esillä, eivätkä ne sotkeudu toisiinsa kuten korulaatikon pohjalla pyöriessään.

Lue myös:

(MTV LIFESTYLE – RealSimple)

Lue myös:

    Uusimmat