Helppo vinkki: Näin teet kodistasi viihtyisän – ilmaiseksi!

Laura Honkasalo vinkkaa uutuuskirjassaan Nuukaillen, miten saat sisustukseen kuntoon ja omaan kotiin sopivaksi hankkimatta ainuttakaan uutta tavaraa.

Oletko sinäkin selaillut sisustuslehtiä ja -blogeja haaveillen kiiltävän valkoisista puulattioista ja graafisista kuvioista? Laura Honkasalo paljastaa kirjassaan, että sisustuslehtien ja -blogien haavemaailma johtuu tarkasti valituista rajauksista ja stailauksesta. Vaikka saisitkin lehden sivuilta himoitsemasi merkkihuonekalun, kotisi yleisilme pysyisi silti entisellään.

Honkasalo kirjoittaa, että hänen oma kotinsa on mukava sekoitus kirpputoritavaraa, löydettyä, mummon vanhaa ja Ikeaa. Viihtyisä koti ei kuitenkaan Honkasalon mukaan synny tavaroista: koriste-esineistä, trendikkäistä sisustuselementeistä tai maljakoista. Sen sijaan viihtyisyys syntyy hänen mukaansa karsimalla tavarapaljoudesta, sillä siisteys rauhoittaa ja antaa tilaa luovuudelle.

Pelkistetty on kaunista

Honkasalon oivalluksessa piilee totuuden siemen, sillä vaikka koti olisi täynnä trendikkäitä tavaroita, ei se ole viihtyisä, jos tavarat ovat hujan hajan ja kauniita pintoja peittää pölykerros. Ennen kuin tartut luottokorttiin, voisikin olla viisaampaa karsia ylimääräisiä tavaroita. Honkasalo kuitenkin muistuttaa, että pelkän karsimisen sijaan avainasemassa on se, ettei yksinkertaisesti tuo kotiinsa uusia tavaroita. Siivoaminenkin on helpompaa, kun tavaraa on vähemmän.

Mistä karsiminen sitten kannattaa aloittaa? Honkasalon mukaan erityisesti naisilla on tapana hamstrata astioita ja keittiövälineitä, joten keittiöstä on helppo aloittaa. Kokkaaminen on paljon mukavampaa, kun ei tarvitse myllätä jokaista laatikkoa ylösalaisin löytääkseen kaipaamansa kapustan.

Lue myös:

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat