Mainos

Katrinan kuolonuhreja löydetty jo lähes 700

Hirmumyrskyn taloudelliset tuhot ovat arviolta 100 miljardin dollaria.

Hirmumyrsky Katrinan kuolonuhreja on löytynyt jo yli 650. Lisää ruumiita on etsitty päivän kuluessa poliisin ja armeijan joukkojen sekä vapaaehtoisten siviilien voimin.

Myrskystä aiheutuneet kuolemat ovat jo johtamassa oikeustoimiin.

Louisianan osavaltion syyttäjä Charles Foti on ilmoittanut nostavansa syytteen kahta New Orleansissa sijaitsevan hoitokodin omistajaa vastaan kuolemantuottamuksesta.

-Kolmekymmentäneljä ihmistä sai surmansa hoitokodissa, joka olisi pitänyt evakuoida, Foti perusteli syyttämispäätöstä.

Lisäksi hän sanoi tutkivansa myös tapausta, jossa New Orleansissa sijaitsevasta sairaalasta löytyi 45 ruumista.

New Orleansin pahasti tuhoutunutta infrastruktuuria on alettu laittaa kuntoon. Kaupungin lentokenttä avattiin uudelleen liikenteelle eilen, ja esimerkiksi monet kauppiaat ovat päässeet tarkastelemaan liikkeidensä kuntoa.

Useat alueet pysyvät kuitenkin vielä turvallisuussyistä suljettuina muilta kuin turvallisuusjoukkojen jäseniltä, jotka valvovat niitä. Hirmumyrskyn taloudellisia tuhoja pystytään edelleen vain arvailemaan, mutta arviot liikkuvat yli 100 miljardin dollarin suuruusluokassa.

Myrsky on ajanut konkurssin partaalle myös kaksi amerikkalaista lentoyhtiötä, Northwest Airlinesin ja Delta Air Linesin, joilla oli talousvaikeuksia jo aiemmin.

Suomesta avustusta

Suomesta on lähdössä avustuspaketti Katrinan tuhoalueille. Yhdysvallat on ilmoittanut ottavansa vastaan mm. lakanoita, lämpöpeittoja ja tyynyliinoja.

Sisäministeriön mukaan paketin hinnaksi tulee kuljetuksineen yli 80 000 euroa. Tavarat toimitetaan Yhdysvaltoihin perjantaina.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.