Kätevät kuminaleivät 16.11.2000

(20 kpl)
Toimittaja Kaarina Roininen
Ruokaosuudessa vieraana kotitalousopettaja Eija Laakso.
2 1/2 dl vettä
20 g hiivaa
1/2 tl suolaa
2 tl sokeria
1 tl hienonnettua kuminaa tai
Provencen yrttisekoitusta
2 1/2 dl grahamjauhoja
noin 3 1/2 dl vehnäjauhoja
2 rkl öljyä

Voiteluun:

munaa

Täyte 1:


200 g fetajuustoa
1 prk (300 g) aurinkokuivattuja tomaatteja
1 prk (200 g) marinoituja oliiveja

Täyte 2:


1 punainen paprika
1 keltainen paprika
1 prk (200 g) marinoituja valkosipuleja
1/2 dl jalapeno chiliviipaleita

Pinnalle:

kuminaa juustoraastetta

1. Liota kädenlämpöiseen veteen hiiva. Lisää suola, sokeri ja hienonnettu kumina tai yrttiseos.
2. Alusta taikinaan jauhot sekä loppuvaiheessa öljy. Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä paikassa kooltaan noin kaksinkertaiseksi.
3. Valmista sillä aikaa täyte. Leikkaa fetajuusto ja aurinkokuivatut tomaatit pieniksi kuutioiksi ja sekoita ne keskenään. Jos valitset toisen täytteen leikkaa paprikat pieniksi kuutioiksi ja silppua valkosipulin kynnet sekä jalapenot ja sekoita aineet keskenään.
4. Leivo taikinasta tanko ja jaa se 20 palaan. Kauli palat pyöreiksi levyiksi halkaisijaltaan 7-8 cm. Pane palat pellille leivinpaperin päälle ja anna kohota.
5. Voitele leivonnaisten pinta munalla ja pistele tikulla.
6. Levitä päälle haluamasi täyteaineet ja ripottele pinnalle kuminaa ja juustoraastetta.
7. Kypsennä leivät 225 asteessa uunin keskitasolla 12-15 minuuttia.

Lue myös:

    Uusimmat