Kätevät keittiöniksit – näitä et tiennyt!

Pirkka.fi on koonnut sivuilleen vuosien varrella tuhansia lukijoiden lähettämiä niksejä. Katso parhaat palat ruokaan ja ruoanlaittoon liittyen!

Pirkka.fi:n Niksit-osiossa on jo yli 20 800 oivallista niksiä, joista on apua niin arkeen kuin juhlaankin. Tässä muutama kätevä niksi kaikille kotikokeille:

Grillileipiä leivänpaahtimessa

"Käännä leivänpaahdin vaakatasoon, jolloin saat juustoleivät grillautumaan. Muista laittaa paahtimeen tarpeeksi aikaa, jotta leivät eivät lennä seinään!”

Vältä itku sipuleita pilkkoessa

”Vuotavatko silmäsi sipuleita pilkkoessasi? Enää ei itketä! Nappaa purkka suuhun ennen puuhan aloittamista, niin enää eivät silmät vuoda”

Erota munankeltuainen helposti

”Tuntuuko munankeltuaisen erottaminen valkuaisesta hankalalta? Riko muna vesilasiin, ja poimi keltuainen teen suodattamiseen tarkoitetulla, aukeavalla kahvallisella teepallolla! Pallo on juuri oikean kokoinen ja keltuainen muljahtaa pallon sisälle helposti”

Korvaa sähkövispilä akkuporakoneella

”Puuttuvan sähkövispilän voi korvata muovisella, laastin sekoittamiseen käytettävällä vispilällä joita saa rautakaupoista. Vispilä vain kiinni akkuporakoneen karaan, ja voilá! Kunnon akkuporakoneesta ei lopu potku sitkeämmänkään taikinan kanssa.”

Kirjoita ylös avaamispäivämäärä

”Keittoihin ym. ruokiin tarvitaan yleensä loraus ruokakermaa. Yleensä kokkailujen jälkeen jääkaapissamme lojui avattu ruokakermapurkki, jonka lopulta heitin pois, kun en enää muistanut, milloin olin sen avannut. Nykyään kirjoitan tussilla avauspäivämäärän purkin kylkeen. Todella yksinkertaista, mutta toimii! Ei tarvitse enää arvuutella, onko kerma enää käyttökelpoista vai ei. Sama toimii avattujen jogurttitölkkien, currytahnojen, peston ym. kohdalla.”

Vältä perunoiden hajoaminen

”Tuikkaa perunoihin suurella neulalla muutama reikä ennen keittämistä, niin perunat eivät halkeile keitettäessä”

Terveellisiä sipsejä mikrossa

Saat terveellisiä sipsejä muutamassa minuutissa, kun kuumennat ruisleivän palasia mikrossa ja annat niiden jäähtyä. Ne voi rouskuttaa sinällään tai dippikastikkeen kanssa"

Pirkka.fi:n Niksit -osiosta löydät lisää vinkkejä keittiöön!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja