Herttuatar Catherine 39 vuotta! Kolme titteliä, erikoinen yhteys Kim Kardashianiin… Tiesitkö nämä 10 faktaa Katesta?

Herttuatar Catherine tutustui suosikkisarja Downton Abbeyn studioihin vuonna 2015

Prinssi Williamin puoliso herttuatar Catherine viettää syntymäpäiväänsä 9. tammikuuta.

Cambridgen herttuatar Catherine viettää syntymäpäiväänsä lauantaina 9. tammikuuta. Prinssi Williamin puoliso täyttää 39 vuotta, eli vuoden kuluttua syytä on kenties jo isompiin juhlallisuuksiin.

MTV Uutiset kokosi syntymäpäivän kunniaksi kymmenen faktaa, joita et välttämättä tiennyt Britannian tulevan hallitsijan puolisosta.

1. Sukua presidentille

Catherine, tyttönimeltään Middleton, on kaukaista sukua Yhdysvaltain ensimmäiselle presidentille George Washingtonille.

2. Asui lapsena Lähi-idässä

Herttuatar on asunut lapsuudessaan ulkomailla. Hän asui Jordanian pääkaupungissa Ammanissa vajaan kolmen vuoden ajan. Isä Michael Middleton työskenteli tuolloin lentoyhtiö British Airwaysin palveluksessa. Catherine oli perheen muuttaessa Jordaniaan 2-vuotias.

3.Töitä mallina ja tarjoilijana

Vanhemmat Michael ja Carole Middleton perustivat vuonna 1987 oman postimyyntiyrityksen. Sekä Catherine että hänen pikkusiskonsaPippa toimivat malleina yrityksen katalogissa. Opiskeluaikoina Catherine puolestaan tienasi rahaa tekemällä vuoroja tarjoilijana. Catherine työskenteli vanhempiensa yrityksessä hetken aikaa myös valmistuttuaan yliopistosta. Lisäksi hänen kerrotaan työskennelleen erään muotialan yrityksen Jigsaw'n ostossa.

4. Kävi samoja koulujaan kuninkaallisten kanssa

Teini-ikäisen tuleva herttuatar kävi samaa koulua kuin tulevan aviomiehensä serkku prinsessa Eugenie. Williamin ja Catherinen tiet puolestaan kohtasivat St. Andrewsin yliopistossa Skotlannissa jo 2000-luvun alkupuolella.

Kihlautuessaan Williamin kanssa pari kertoi, että he olivat vuoden ajan ystäviä ennen kuin alkoivat seurustella. Pari asui jopa samassa kimppakämpässä.

5. Lahjakas urheilija

Herttuattaren tiedetään rakastavan tennistä, ja hän on ollut vuosittain tuttu näky ikonisen Wimbledonin turnauksen katsomossa.

Prinssi William on tunnustanut hävinneensä vaimolleen tenniksessä. Lisäksi Catherinen on kerrottu rikkoneen kouluaikoinaan koulunsa ennätyksiä myös pituus- ja korkeushypyssä. Lisäksi herttuattaren kerrotaan nauttivan sukeltamisesta ja purjehduksesta.

6. Ihaillun häätyylin yksityiskohdat

Prinssi William ja herttuatar Catherine viettävät keväällä kymmenettä hääpäiväänsä. Catherinen hääpuvun suunnitteli Alexander McQueen ja hinnan kerrotaan olleen peräti 300 000 euron tuntumassa.Päässään Catherinella oli kuningatar Elisabetin kokoelmiin kuulunut Cartierin vuodelta 1936 oleva tiara, jonka kuningatar sai 18-vuotissyntymäpäivänään lahjaksi äidiltään.

Häämeikkinsä Catherine teki kuitenkin tiettävästi itse.

7. Hilpeitä lahjoja

Catherinen ja Williamin perheeseen kuului vuosien ajan cockerspanieli nimeltään Lupo, joka kuitenkin menehtyi loppuvuodesta. Lemmikki ole Catherinen veljen James Middletonin häälahja sisarelleen ja tämän miehelle.

Britannian nykyinen pääministeri Boris Johnson muisti niin ikään hääparia toimiessaan tuolloin Lontoon pormestarina. Johnson lahjoitti Cambridgen herttuaparille tandemipyörän.

8. Erikoinen yhteys Kim Kardashianiin

Kun Catherine täytti 30 vuotta, suunnitteli superjulkkis Kim Kardashian kenkämallin, joka kantoi Catherinen mukaan nimeä "The Duchess", eli herttuatar. Kardashianin kerrotaan lähettäneen Catherinelle kyseisten kenkien lisäksi myös oman brändinsä vaatteita siinä toivossa, että herttuatar käyttäisi niitä tapahtumissa, joissa paikalla olisi myös kuningatar Elisabet. Vaatteet kuitenkin palautettiin tosi-tv-tähdelle, sillä kuninkaalliset eivät saa ottaa vastaan lahjoja, jos "lahjan sopivuudesta tai motiiveista on epäilyksiä".

9. Kolme titteliä

Avioitumisen jälkeen Catherinesta on totuttu käyttämään titteliä Cambridgen herttuatar. Hänellä on kuitenkin myös kaksi muuta titteliä. Skotlannissa vieraillessaan Catherinesta käytetään titteliä Strathearnin kreivitär. Pohjois-Irlannin visiiteillä titteli on puolestaan Lady Carrickfergus.

10. Valokuvaus ei ole ainoa intohimo

Herttuatar Catherine tiedetään intohimoiseksi valokuvaajaksi, ja herttuaparin Instagram-tilillä julkistetut syntymäpäiväpotretit parin kolmesta lapsesta prinssi Georgesta, prinsessa Charlottesta ja prinssi Louis'sta ovat lähes poikkeuksetta olleet äidin ottamia. Catherine on kuitenkin myös innokas ruoanlaittaja. Hänen kerrotaan pitävän mausteisesta ruoasta, ja etenkin intialainen ja pakistanilainen ruoka on herttuattaren makuun. Hänen kerrotaan fanittavan myös tv:stä tutun kokin Mary Berryn keittokirjoja.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja