Prinssi William ja herttuatar Catherine ovat olleet yhdessä jo yli 15 vuotta – suhde paljastui tavalla, joka sai prinssin raivon valtaan

34:29
Prinssi William hurmasi suomalaiset vierailtuaan Helsingissä marraskuussa 2017

Prinssi Williamin ja herttuatar Catherinen suhteen alkutaivalta muistellaan tuoreella dokumentilla. Paparazzikuvat laskettelukeskuksesta saivat prinssin raivostumaan.

Prinssi William ja hänen puolisonsa herttuatar Catherine ovat ottaneet entistäkin suurempaa roolia Britannian kuninkaallisessa perheessä, kun prinssi Harry ja herttuatar Meghan jättivät keväällä brittihovin ja muuttivat Yhdysvaltoihin.

Walesin prinssi Charlesin ja Cornwallin herttuattaren Camillan tapaan myös William ja Catherine palasivat tällä viikolla vihdoin kuninkaallisiin edustustehtäviinsä koronakriisin jälkeen.

Cambridgen herttuapari viettää ensi keväänä jo kymmenettä hääpäiväänsä. Pari ehti kuitenkin pitää yhtä jo pidemmän aikaa ennen kuin he astelivat alttarille. Brittilehti Mirrorissa muisteltiin juhannusviikolla, kuinka tapa, jolla suhde tuli ilmi, sai prinssi Williamin raivon valtaan.

William ja Catherine tutustuivat vuonna 2001, kun molemmat opiskelivat St. Andrewsin yliopistossa. Parin uskotaan alkaneen seurustella jo vuonna 2003, mutta julkisuuteen suhde paljastui seuraavana vuonna, siis 16 vuotta sitten.

Kriittinen hetki oli, kun brittilehdet julkaisivat kaksikosta kuvia yhteiseltä laskettelulomalta Sveitsin Klostersista, missä pariskunta on myös sittemmin nauttinut laskettelusta useita kertoja. Daily Mailin kuninkaallisasiantuntija Rebecca England muistelee Cambridgen herttuaparista kertovalla dokumentilla William & Kate: Too Good To Be True, että hiihtohissistä otetut paparazzikuvat saivat Williamin raivostumaan pahanpäiväisesti.

– William oli raivona ja ennen kaikkea huolissaan Katesta ja hänen perheestään sekä siitä, mitä julkisuus tarkoittaa heidän kannaltaan, England sanoi dokumentilla.

Myös toinen kuninkaallisasiantuntija Victoria Arbiter sanoo Mirrorin mukaan dokumentilla, että William tahtoi todennäköisesti suojella Catherinea julkisuudelta.

– William tietää, kuinka media toimii, että Katella ei ollut aavistustakaan siitä.

Kuninkaallisreportteri Rebecca England viittaa dokumentilla myös lehdistössä liikkuneisiin huhuihin siitä, että Catherinen äiti Carole Middleton olisi yrittänyt saada tytärtään yksiin prinssin kanssa. Joidenkin huhujen mukaan Catherinella olisi ollut jopa lukioaikaan seinällään juliste, jossa oli Williamin kuva.

Herttuatar kuitenkin torppasi huhut vuonna 2010 kihlajaishaastattelussa.

– Seinälläni oli Levi's-mies, ei Williamin kuva. Sori, Catherine kertoi. 

Pari päätyi lyhyeen eroon vielä samana vuonna, mutta palasi yhteen. Vuonna 2006 Catherine edustikin Williamin rinnalla herttuatar Camillan tyttären häissä. Seurauksena myös Catherine sai tottua siihen, että paparazzit olivat hänen kannoillaan jatkuvasti.

Pariskunta erosi kuitenkin ennen kihlaustaan myös vuonna 2007. Prinssi Williamin on kerrottu jättäneen tyttöystävänsä puhelimessa. Syytä arvuuteltiin, sillä prinssi viihtyi eron aikana pubeissa naisseurassa. Kihlajaishaastattelussa prinssi William kertoikin tarvinneensa hieman tilaa ennen lopullista sitoutumistaan.

Lehdistö ehti vuosien saatossa antaa Catherinelle jo vähemmän imartelevan lempinimen waity-Katie, mutta häitä juhlittiin lopulta huhtikuussa 2011 Lontoossa. Sittemmin perheeseen on syntynyt kolme lasta: prinssi George vuonna 2013, prinsessa Charlotte vuonna 2015 ja prinssi Louis vuonna 2018.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja