Mainos

Katainen: Portugali-ratkaisun aikataulu tänään

Hallitusneuvottelujen vetäjän Jyrki Kataisen (kok.)mukaan tänään selviää, millä aikataululla Portugalin tukipaketin käsittely etenee. Todennäköistä on, että Portugali-tiedonannon tuo eduskuntaan vanha hallitus.

– Jos se tällä aikataululla etenee niin silloin toimitusministeristö sen antaa. Luulen että tämän päivän aikana saadaan selvyys siihen aikatauluun. Se on ihan mahdollista, että näin se menee.

Tänään puolueet keskustelevat myös vasemmistoliiton tilanteesta. Puolue vastustaa Portugali-pakettia. Vasemmistoliitolle voitaisiin antaa mahdollisuus äänestää vanhan hallituksen tiedonantoa vastaan tai tyhjää salissa. Toisaalta Katainen on todennut, ettei millään hallituspuolueelle ole pysyviä vapaita käsiä EU-asioissa.

Kestävyysvajeen suuruudesta päästävä sopuun

Aamupäivän talousseminaarissa puolueet saivat arviot valtiontalouden vajeesta ja kestävyysvajeen suuruudesta. Vielä vaalitaistelun aikana puolueet olivat erimielisiä kestävyysvajeen suuruudesta.

– Tästä lähdetään määrittelemään, mitkä luvut otetaan työn pohjaksi, Katainen totesi toimittajilla Säätytalon ulkopuolella.

Katainen ei sulkenut pois myöskään leikkausten tarvetta talouden tasapainottamiseksi.

– Uskon että kaikkia mahdollisia keinoja pitää käyttää, jotta hyvinvointiyhteiskunta saadaan turvattua, koska köyhän paras ystävä on vahva valtiontalous.

Puolueiden neuvottelijat sekä paikalla olevat lobbarit ja asiantuntijat järjestäytyvät kahdeksaan eri työryhmään klo 14 eteenpäin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.