Katainen: Kokouksessa keskustellaan Suomelle tärkeistä asioista

Valtiovarainministeri Jyrki Katainen lupaa, että Kämpin illallispöydässä puhutaan tänään Suomelle tärkeistä asioista.

- Pysyvä kriisinhallintamekanismi Euro-alueella alkaa suunnitelmien mukaan vuonna 2013 ja Suomelle on erittäin tärkeää, että siinä painotetaan myös yksityisten sijoittajien vastuuta, Katainen sanoi Euroopan keskustaoikeiston EPP:n kokouksen ennakkotiedotustilaisuudessa.

Kataisen mukaan toinen Suomelle tärkeä asia on talouskuripakettiin liittyvä velkakriteeri. Nykysopimusten mukaan Euro-maan velan osuus bruttokansantuotteesta voi suurimmillaan olla 60 prosenttia. Jos velkaa on tätä enemmän, sitä tulisi alentaa.

- Tähän kriteeriin ei kiinnitetä tarpeeksi huomiota. Tarvitaan kunnolliset numeeriset tavoitteet, missä ajassa valtion on painettava liiallinen velka alas, Katainen sanoi.

Katainen myös muistutti ennakkotilaisuudessa, että illan EPP-kokouksen ei ole tarkoitus tehdä päätöksiä mistään, vaan EPP hakee yhteistä linjaa kahta tässä kuussa järjestettävää EU-huippukokousta varten.

- Tämä on EPP:ssä pitkä perinne. Kaikki tuntevat toisensa pitkältä ajalta ja keskustelu näissä tilaisuuksissa on hyvin vapautunutta, Katainen kiitteli.

Katso Anne Sjöholmin raportti (Seitsemän uutiset 4.3.2011)

Lue myös:

    Uusimmat