Mainos

Katainen jätti selvityksen Himas-asiasta

Pääministeri Jyrki Katainen (kok) on jättänyt kirjallisen selvityksen filosofi Pekka Himaselta tilaamastaan tulevaisuustutkimuksesta. Kataisen selvitys saapui eduskunnan perustuslakivaliokunnalle eilen, kertoo valiokuntasihteeri Timo Tuovinen.

Perustuslakivaliokunta otti Himas-asian käsittelyyn maaliskuun alussa, kun Teuvo Hakkarainen (ps.) ja yhdeksän muuta kansanedustajaa teki muistutuksen asiassa. Muistutuksessa valiokunnan halutaan selvittävän pääministerin roolia Himasen tulevaisuusselvityksen tilaamisessa. Pääministeri tilasi tulevaisuustutkimuksen Himaselta ilman kilpailutusta. Tutkimus maksoi 700 000 euroa.

Perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja Johannes Koskinen (sd) kertoi maaliskuun alussa MTV3:n uutisille, että Katainen saa itse valita, tuleeko henkilökohtaisesti paikalle vai jättääkö kirjallisen selvityksen. Kataisen jättämä kirjallinen selvitys tulee julkiseksi myöhemmin, kun valiokunta ottaa sen käsiteltäväksi.

Katainen on toistuvasti sanonut seisovansa tutkimuksen tilaamisen takana.

– On hirveen tärkeää saada kansainvälistä osaamista suomalaisen keskustelun tueksi. Tämä asia selvitetään ja on hyvä, että selvitetään, niin ei jää kenellekään mitään epätietoisuutta, Katainen sanoi MTV3:n uutisille kolme viikkoa sitten.

Himas-asian käsittely jatkuu ensi keskiviikkona perustuslakivaliokunnassa, jolloin kuultavana on oikeuskansleri Jaakko Jonkka. Oikeuskanslerille ja eduskunnan oikeusasiamiehelle on tehty yhteensä seitsemän kantelua liittyen Kataisen toimiin Himas-asiassa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.