Ratkaisumaalin iskenyt Sakari Salminen hämmästelee välieräsarjan pelitahtia: "Eihän siinä ole mitään järkeä"

Helsingin IFK tasoitti maanantaina Liigan välieräsarjan Oulun Kärppiä vastaan 2-2:een. Ratkaisevan 2-0-maalin iski Sakari Salminen, joka kiitteli IFK:n kurinalaisuutta ja kritisoi sarjan kiivasta pelirytmiä.

IFK:n ja Kärppien välinen sarja tuotti Liigalle harmaita hiuksia, sillä pelipäiviä jouduttiin muuttamaan Helsingin jäähallissa järjestettävien muodostelmaluistelun MM-kilpailujen takia. Joukkueet ovat pelanneet nyt neljä ottelua kuuteen päivään. Tapparan ja HPK:n välisessä sarjassa on mitelty vasta kahdesti.

Salminen pitää välierien pelitahtia vähintäänkin kummallisena.

– Erikoista pelata 60 peliä runkosarjassa ja sitten pakataan muutamaan päivään monta peliä. Eihän siinä ole mitään järkeä.

– Hyvä molemmille joukkueille, että energiaa palautuu ja kaikki ovat parhaimmillaan perjantaina, hän viittasi edessä olevaan kolmeen välipäivään.

IFK siirtyi maanantaina 1-0-johtoon jo avauserässä, kun Tommi Santala upotti rangaistuslaukauksen. Joukkue laukoi myös useamman kerran tolppaan.

Kärpät ei puolestaan saanut maaliakaan erikoistilanteista huolimatta. Salminen kiitteli IFK:n sitkeyttä.

– Emme antaneet helppoja paikkoja. Jos he haluavat tehdä maalin meidän päähän, pitää tehdä ihmeitä ja ansaita se.

– Pystyimme pelaamaan melko vapaasti, eikä juurikaan jännittänyt. Peli olisi voinut 1-0:an jälkeen kääntyä, mutta vain jyskytimme ja jyskytimme. Emme antaneet vastahyökkäyksiä: jos olisi tullut 2-1, olisi voinut syntyä paniikki.

Salmisella on kulkenut pudotuspeleissä, sillä hyökkääjä on iskenyt yhdeksässä ottelussa neljä maalia ja syöttänyt kaksi osumaa. Maanantaina porilainen toimitti kiekon komeasti yläkulmaan ja tuuletti ratkaisevaa 2-0-maalia.

Hän kuitenkin antaa kehuja joukkueelleen.

– Se oli hyvä veto, mutta pelasimme joukkueena sarjan parhaan pelin. Se antaa luottamusta.

IFK:n ja Kärppien välisessä sarjassa voittoja ovat toistaiseksi napsineet vain kotijoukkueet. Myös tunnetta on riittänyt läpi sarjan torikokouksista kipakoihin kommentteihin ja maanantain poikapaineihin. Maaleja iskevään tähtipelaajaan otetaan Salmisen mukaan kiinni.

– Kaikki ottavat niin kovaa kuin pystyvät, mutta pitää olla fiksu ja valmiina kamppailuihin. Näissä peleissä pitääkin olla tunnetta.

Lue myös:

    Uusimmat