Käsittämätön toukokuun pulkkailusää! Vuosi sitten tähän aikaan mitattiin hellelukemia

0:36
Talvi saapui Tyrnävälle ja Nurmijärvelle toukokuussa.

Eteläisessäkin Suomessa on saatu – ainakin hetkellisesti – nauttia talven iloista. Lukijan Nurmijärveltä lähettämässä videossa näkyy maan peittävä hentoinen lumipeite. Pohjois-Pohjanmaalla lunta on tullut enemmänkin.

Pitkältä sairauslomalta tänään palannut MTV Uutisten meteorologi Pekka Poutakin ihmetteli heti aamusta äitienpäivän jälkeisellä sääkartalla näkyvää saderintamaa.

– Katso nyt sadealuetta, sehän on valtava. Sadetta tulee etelärannikolla asti, ja Helsingissäkin voi tulla muutama hiutale lunta, Pouta sanoi.

Muutama hiutale ja enemmänkin on tullut ainakin Nurmijärvellä, 30 kilometriä Helsingistä pohjoiseen. Lukijan lähettämässä kuvasta käy ilmi, että pulkkaakin on päässyt Nurmijärven luminurmikolla kiskomaan.

Ilmatieteen laitos kertoo Ilmastokatsaus-lehdessään, että kahtena edellisenä vuonna näihin aikoihin Suomessa on mitattu jopa hellelukemia. Vuonna 2019 tänä samaisena päivämääränä 11.5. mitattiin Ilomantsin Mekrijärvellä jopa 25,2 °C. Tosin kyseessä oli vain itään rajoittuva lämpö, muualla maassa oli viileämpää.

Vuonna 2018 ajanjakso 11.-14.5. oli hyvinkin lämmin. Lämpötilat kipusivat yli hellerajan jossain päin Suomea joka päivä, kertoo Ilmastokatsaus.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja