Pitkältä sairauslomalta palannut Pouta kertoo: Sateita pyyhkäisee Suomen yli – paikoin lunta tulee jopa viisi senttimetriä

Pitkältä sairauslomalta palannut Pekka Pouta kertoo kuulumisensa ja viikon sään 7:19

Tänään maanantaina on sateista. Viikko etenee koleissa merkeissä ja sadetta saadaan yhä vain, kertoo pitkältä sairauslomalta palannut Pekka Pouta.

Tiivis sadealue pysyttelee päivän aikana idässä ja Kaakkois-Suomessa.

– Sadealue on valtava ja muuttuu iltaa kohti enemmän lumeksi ja rännäksi. Etelärannikollakin voi tulla hetkittäin lumihiutaleita. Pääosin huono keli jää Salpausselän pohjoispuolelle. Etelässä sade tulee vetenä.

Lunta voi tulla itäisessä Suomessa useita senttejä.

– Lunta voi jäädä maahan. On ennustettu jopa viiden senttimetrin lumikertymää,  MTV Uutisten meterologi Pekka Pouta sanoo.

Suomenlahdella tuulee kovaa.

– Yli kymmenen metriä sekunnissa tuulee pohjoisesta. Tuuli on siis todella ikävä.

Yön aikana laaja sadealue häipyy Venäjälle. Viikon mittaan sää poutaantuu monin paikoin, mutta sateet eivät lopu kokonaan. Lämpötilat vaihtelevat päivisin etelän reilusta plus kymmenestä pohjoisen nollan tienoille.

– Huomisesta eteenpäin on luvassa tasaisesti yöpakkasia. Päivällä kuurosateita saadaan sisämaassa hamaan tulevaisuuteen, Pouta sanoo.

Pouta loukkasi jalkansa maaliskuun alussa kaaduttuaan liukkaalla nurmikolla jq jäi sairauslomalle. Tänään on hänen ensimmäinen työpäivänsä sen jälkeen.

Lue myös:

    Uusimmat