Mainos

Kashmirissa pidätetty terroristiepäilty

Pidätetty mies saattoi olla organisoimassa Mumbain pommi-iskuja pari viikkoa sitten, kertoo Kashmirin poliisipäällikkö.

Kashmirissa Intian kupeessa poliisi on pidättänyt sotilasjohtajan, joka on mahdollisesti vastuussa useista kuolemaan johtaneista iskuista. Asiasta kertoo uutistoimisto Al-Jazeera.

Alueen poliisipäällikön mukaan pidätetty mies on Mudasir Gujari, pakistanilaisen sotilasjärjestön Lashkar-e-Taiban vanhempi johtaja. Intialaiset viranomaiset epäilevät, että ryhmä on Mumbain pommi-iskujen takana. Ainakin 180 ihmistä kuoli räjähdyksissä intialaisen Mumbain kaupungin junissa ja asemilla vajaa kaksi viikkoa sitten.

Poliisipäällikkö kertoi, että pidätetty mies on viime kuukausien hyökkäyksien "päärikollinen", joka olisi sekä toimittanut aseita että itse ottanut osaa iskuihin. Rikoslistalla on muun muassa 12 ihmistä surmannut kranaatti-isku Srinagariin. Pidätetty on kuitenkin tuominnut turisteihin kohdistuneet hyökkäykset ja kiistänyt kaikki yhteydet niihin.

Kashmirin konfliktissa on virallisen luvun mukaan kuollut yli 44 000 ihmistä. Kashmirin alue on jakautunut osaksi Intialle, osaksi Pakistanille ja osaksi Kiinalle. Lashkar-e-Taiba on yksi muslimiryhmistä, jotka tavoittelevat Kashmirin itsenäisyyttä. Kapinallisjoukot ovat taistelleet varsinkin Intiaa vastaan jo vuodesta 1989.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.