Iltapalaksi ei kannata valita ruokaa, joka sisältää paljon sokeria ja tyydyttyneitä rasvoja, sillä ne huonontavat unenlaatua, kertoo tuore ruotsalaistutkimus.
Uniongelmat on yhdistetty kohonneeseen verenpainetaudin, diabeteksen, ylipainon, masennuksen ja sydänkohtauksen tai -pysähdyksen riskiin, kerrotaan unettomuuden Käypä hoito -suosituksessa.
Välttääkseen unettomuutta ja sen aiheuttamia terveysriskejä kannattaa kiinnittää huomiota iltapalan laatuun.
Tuore tutkimus Uppsalan yliopistosta nimittäin kertoo, että pitkälle prosessoidut runsassokeriset ja -rasvaiset ruoat huonontavat yöunen laatua. Sitä vastoin tasapainoinen iltapala parantaa unenlaatua, kertoo New York Post.
– Yksikään aikaisempi tutkimus ei ole selvittänyt, mitä unellemme tapahtuu, jos syömme illalla roskaruokaa tai jos syömme tasapainoisen ja terveellisen aterian, tutkimuksen kirjoittaja ja apulaisprofessori Uppsalan yliopistosta kertoo


