Kärppien Lasse Kukkonen otti kantaa kohutilanteeseen – "Kukaan ei anna rankkaria, jos ei ole sitä mieltä, että se on rankkari"

Helsingin IFK:n ja Oulun Kärppien välieräsarja on ollut täynnä tunnetta ja räiskyntää. Kärppäikoni Lasse Kukkonen on myös itse kuluttanut jäähypenkkiä, mutta nostaa hattua tuomareille.

IFK tasoitti maanantaina 2-0-voitollaan välieräsarjan voitot 2-2:een. Helsinkiläisten avausosuma syntyi rangaistuslaukauksesta ja aiheutti paljon keskustelua siitä, olisiko tilanteesta pitänyt ylipäätään viheltää rangaistuslaukausta.

Kukkosen mukaan tilanteessa ei ollut mitään epäselvää.

– Varmaan se oli (rangaistuslaukauksen paikka), kun se vihellettiin. Kukaan ei varmasti anna rankkaria, jos ei ole sitä mieltä, että se on rankkari. Se on vihelletty eli ihan selvä asia, hän kertoi MTV Urheilulle.

Ottelun jälkeen riitti vielä jälkipeliä, kun Kärppien Oskar Osala ja helsinkiläisten Kyle Quincey ottivat miehestä mittaa kulmauksessa. Myös Kukkonen pääsi kuluttamaan ottelussa jäähypenkkiä, kun puolustajalle vihellettiin kahden minuutin jäähy poikittaisesta mailasta laitavääntötilanteessa.

– Tuomarilinja oli selvä, eikä siinä ollut mitään. Kumpikin tiesi mitkä vihelletään ja mitkä ei.

Kokenut peluri kiittelee tuomareita, sillä hänen mukaansa linja on ollut kristallinkirkas läpi sarjan. Tunne puolestaan kuuluu neljä Suomen mestaruutta voittaneen Kukkosen mielestä kaukaloon.

– Tunnetta pitää olla. Se onkin parasta tässä vaiheessa kautta, että pelaajissa ja yleisössä – varmaan myös tuomareissa on tunnetta ja hyvä fiilis. Kaikki haluavat mennä aivan sinne rajalle, mutta pitäisi olla menemättä sen yli.

– Tuomarit tekevät oman duuninsa, ja mielestäni se on mennyt tasaisesti tähän mennessä

”Yleisöön menevää lätkää”

Välieräsarjan kaksi ensimmäistä ottelua päättyivät 3-2-kotivoittoihin. Kärpät johti lauantaina Raksilassa peliä pitkään 1-0, mutta iski kaksi osumaa tyhjään maaliin.

Maanantai oli IFK:n voimannäytös, mutta sarja on ollut erittäin tasainen.

– Koko sarja on ollut kiikun-kaakun -vääntämistä, että kummalle puolelle kallistuu. Kaikki pelit olisivat voineet kääntyä kummin päin tahansa.

Kummankaan joukkueen ylivoima ei ole toiminut välierissä toivotulla tavalla. Erikoistilanteet ovatkin Kukkosen mukaan yksi iso painopiste perjantaina odottavaa seuraavaa ottelua ajatellen.

– Pyrimme saamaan yhteispeliä paremmaksi, erikoistilanteet ovat isossa roolissa tässä vaiheessa kautta.

– Kumpikin pelaa isolla tunteella ja kovalla sykkeellä. Iso kuva ei muutu perjantaina kauheasti, jokainen repii paljon itsestään. Yleisöön menevää lätkää.

Helsinkiläiset tarjoavat mestarisuosikille todellisen haasteen, jota puolustaja ei halua vähätellä.

– IFK on huippujoukkue täynnä huippupelaajia. Se vaatii paljon meiltä, mutta myös heiltä.

Lue myös:

    Uusimmat