Mikko Manner tyrmäsi onnittelut, Risto Dufva veisteli lehdistötilaisuudessa – "Voisin sanoa vanhan sanonnan"

Lehdistötilaisuus: Sport - Kärpät 3:43
"Eka kerta on eka kerta" – Risto Dufva ryhtyi sanaili dufvamaiseen tapaan Sport–Kärpät-ottelun tauottua.

Juhamatti Aaltonen oli yksi ottelun hahmoista, kun Kärpät löi Sportin pudotuspeliavauksessa Vaasassa 4–2. Jatkopaikka ratkaistaan kahden ottelun yhteistuloksella. Toinen osa pelataan perjantaina Oulussa.

Kärpät rynni ottelussa jo 4–0-johtoon Otto Karvisen maalilla kolmannen erän puolivälissä. Sport nousi kuitenkin taistelemaan jatkopaikasta, kun Janne Keränen osui kahdesti viimeisellä kympillä. Selvän johdon kuihtuminen sapetti Aaltosta ottelun jälkeen.

– Vähän jäi huono fiilis. Unohdettin, että tässä pelataan yhteistuloksesta. Johdettiin 4–0 ja annettiin kaksi ihan ilmaista maalia. Kaksi ollaan edellä, mutta ihan turhia maaleja, Aaltonen paalutti.

Aaltonen näki Sportin aktivoittaneen peliään, kun se oli tappioasemassa pakotettu ottamaan riskejä.

– Ei ihan uskallettu pelata, alettiin vähän räiskiä ja jännittää tilannetta. Tuossa on sen tulos. Pitäisi vain pelata. Ei hyvä.

Aaltonen oli ottelussa hienosti esillä. Konkarihyökkääjä sai syöttöpisteen Jussi Jokisen avausmaaliin ja iski itse toisen näyttävän noston jälkeen. Maalia ei suoraan hyväksytty, vaan tuomaristo tarkasteli sitä ensin videolta. Kiekko kävi selvästi maalissa, mutta Aaltonen oli itsekin epäileväinen.

– Olin aika saletti, että oli ylärima, tolppa ja ulos. Hyvä, että näin, hyvä että meni. Otetaan kaikki vastaan.

Voit katsoa Aaltosen maalin alla olevalta videolta.

Kärpät tekee 0-2 maalin 2:26

"Eka kerta on eka kerta"

Kärppien päävalmentaja Mikko Manner muistutti lehdistötilaisuudessa, että peli on vielä pahasti kesken. Vasta kuuden erän yhteistulos ratkaisee paremmuuden. Manner ei suostunut ottamaan vastaan onnitteluita voitosta.

– Vasta toisen erän puoliväli. Sen takia en voi ottaa onnitteluita vielä valitettavasti vastaan. Tasaista taistelua, molemmat aloittivat tosi tarkasti. Me olimme sitten tehokkaita, Sport sai lopussa oman vaihteensa aikaan ja meillä iski pikku paniikki, Manner sanoi

– Sapluuna on mielenkiintoinen, se ei anna varaa yhteenkään hölmöilyyn. Molemmat pyrkii pelaamaan tosi tunnekylmästi ja kurinalaisesti peliä. Katsotaan huomenna, kumpi on 120 minuutin jälkeen parempi ja menee jatkoon.

Sportin päävalmentaja Risto Dufva oli ottelun jälkeen vähäsanaisena. Sport pelasi pudotuspelejä viiden vuoden tauon jälkeen. Dufvan kommenteista voisi tulkita, että kokemattomuus näkyi.

– Voisi sanoa vanhan sanonnan, että eka kerta on eka kerta. Sellainen tuli mieleen. Kyllä se sitten käynnistyi. Iso erohan oli viimeistelyssä. Sillä tuli kahden maalin ero tähän otteluun, huomenna sitten jatketaan näistä numeroista.

Dufva ei juuri halunnut pyöritellä poikkeuksellista pelitapaa, jolla jatkopaikka ratkaistaan.

– Parempi menee jatkoon tälläkin systeemillä, tämä on reilua sillä tavalla. Molemmille joukkueille ovat säännöt olleet selvät ennen kuin sarja alkaa. Parempi tulee selviämään.

Joukkueet kohtaavat perjantaina Oulussa toisessa osaottelussa. Yhteistulos ratkaisee jatkopaikan kohtalon.