HIFK pysäytti tylysti Kärpät Helsingissä – kiihkeä välieräsarja jatkui kuumaverisenä

Helsingin IFK otti toisen voittonsa välieräsarjassa, kun se kukisti Oulun Kärpät 2-0-lukemin pudotuspelisarjan neljännessä ottelussa.

Voitollaan IFK tasoitti välieräsarjan otteluvoitoissa 2-2:een.

Niin kuin välieräsarjan aiemmatkin ottelut, maanantai-illan koitos oli kuumaverinen ja vihellysten jälkeen nähtiinkin useita nahisteluita.

Ottelun päätyttyä muun muassa Kyle Quincey paini vielä kunnolla Oskar Osalan kanssa.

IFK iski 1-0-voittomaalin avauserässä, kun Tommi Santala onnistui rangaistuslaukauksesta.

Toisessa erässä Erik Thorellilla oli mainio paikka lisätä IFK:n johtoa kahteen maaliin Ville Varakkaan nousun jälkeen, mutta ruotsalaistähti ei osunut kiekkoon ratkaisevalla hetkellä. IFK osui kolmeen kertaan Kärppien maalin maalirautoihin kahden ensimmäisen erän aikana.

Kolmannessa erässä Lasse Kukkosen saama jäähy aiheutti ihmetystä. Ylivoimansa aikana IFK iski loppulukemat 2-0, kun Sakari Salminen onnistui maalinteossa.

Kärpät yritti vielä tämän jälkeen aloittamaan kiriään, mutta IFK puolusti erittäin laadukkaasti ja piti oululaiset poissa maalipaikoilta. IFK pystyi puolustamaan läpi ottelun tiivisti, eikä Kärpät pystynyt luomaan kovin montaa maalipaikkaa.

Joukkueet jatkavat pudotuspelisarjaansa tulevana perjantaina Oulussa.