Mainos

Karpelalta kiitosta tv:n uusille ikärajoille

Kulttuuriministeri on tyytyväinen tv:n uusiin ikärajoihin.

Kulttuuriministeri Tanja Karpelan mielestä televisioyhtiöiden keskinäinen sopimus lapsille haitallisten ohjelmien esittämisen aikarajoista televisioillan kuluessa on askel oikeaan suuntaan.

Ministerin mielestä päätös osoittaa, että suomalaiset televisiotoiminnan harjoittajat ovat toiminnassaan vastuullisia.

- Televisioyhtiöiden uudet eri tyyppisten ohjelmien lähetysajat sointuvat hyvin yhteen niiden tavoitteiden kanssa, joita hallitusohjelmassa on asetettu lasten ja nuorten suojelemiseksi mediaväkivallan haitoilta, Karpela totesi kannanotossaan.

Karpelan mukaan hallitusohjelman mukainen toimintaohjelma lapsiin kohdistuvan väkivaltaviihteen ja sen haittojen rajoittamiseksi ulottuu viestinnän koko tarjontaan.

- Tässä yhteydessä tarkastellaan myös elokuva- ja pelimarkkinoita ja myös tietoverkkojen välityksellä saatavilla olevia sisältöjä. Kulttuuriministerin mukaan toimintaohjelmassa tullaan painottamaan myös positiivisia keinoja, laadukkaiden ja väkivallattomien kotimaisten vaihtoehtojen lisäämistä, hän totesi.

(MTV3-STT)

Aloite uusiin ohjeisiin tuli vanhempien taholta, sanoo Viestintäviraston media-asiantuntija Tiina Vainikainen.

Uudet ohjeet eivät juurikaan vaikuta MTV3:ssa jo voimassaolevaan käytäntöön, toteaa ulkomaisten ohjelmien ohjelmapäällikkö Sami Rahnasto.
(Huomenta Suomi 26.03.2004)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.