Mainos

Karmivan kotiryöstön tehneiden henkilöllisyys yhä mysteeri – kymmeniä nimiä käytössä

Espoon poliisi selvittää parasta aikaa poikkeuksellisen raakaa ryöstöä, jossa kaksi miestä tunkeutui kesäkuussa iäkkään naisen kotiin. Ryöstön yhteydessä miehet muun muassa kuristivat naista ja pakottivat häntä kertomaan teräaseella uhaten pankkikortin tunnusluvun.

Poliisi pääsi pian tekijöiden jäljille, sillä kauppakeskuksen valvontakamerat olivat tallentaneet kaksikon liikkeet. Miehiä epäillään myös ryöstöstä ja kotiin tunkeutumisesta Helsingissä. Myös Norjassa on kirjattu hyvin samanlainen rikos.

– Epäillyt ovat parasta aikaa vangittuina ja nyt menossa on syyteharkinta. Syyttäjällä on vajaa pari viikkoa aikaa nostaa syyte, tutkinnanjohtaja Rauli Salonen kertoo.

Epäiltyjen oikean henkilöllisyyden selvittäminen on poliisille yhä vaikeaa, siellä heillä on ollut käytössä kymmeniä eri nimiä monissa eri maissa. Poliisi odottaakin kuumeisesti tietoja Algerian viranomaisilta, josta heidän epäillään tulleen.

– Epäillyt puhuvat arabikieltä ja tulkin kautta pystyimme aloittamaan kuulustelut. He osaavat puhua myös muita kieliä, Salonen jatkaa.

Suomeen saapuu tasaisesti ulkomaalaisia rikoksentekijöitä

Oikeuslääkärit yrittävät parasta aikaa selvittää epäiltyjen ikää. Siihen, miksi he haluavat esiintyä alaikäisinä on järkevä selitys.

– Epäillyillä on sellainen usko, että alaikäisille ei Suomessa anneta rangaistuksia. Epäilemme, että epäillyt ovat kuitenkin kolmekymppisiä.

Poliisin mukaan Suomeen tulee tasaisesti ulkomaalaisia rikoksentekijöitä. Syy johtuu osaksi suomalaisesta oikeusjärjestelmästä.

– Suomessa varkauksista saadaan yleensä maksimissaan ehdollinen alle kahden vuoden tuomio. Ja se on rikoksentekijöiden tiedossa. Tänne on myös helppo tulla, sillä kuka tahansa voi tekaista itselleen nimen ja varata vaikkapa laivaliput, Salonen sanoo.

Poliisin mukaan näin raa´at ryöstöt ovat Suomessa kuitenkin hyvinkin harvinaisia.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.