Mainos

Espoossa karmiva öinen kotiryöstö - kiinni jääneiden henkilöllisyys täysi mysteeri

Espoon poliisi on selvittänyt poikkeuksellisen raakaa ryöstöä, jossa kaksi tuntematonta miestä tunkeutui yksin asuneen naisen kotiin. Tapaus sattui kesäkuun 16. päivä Espoon Leppävaarassa.

Miehet kiipesivät toisessa kerroksessa sijainneen asunnon parvekkeelle lauantaiaamuna kello puoli neljän ja viiden välillä. Poliisin mukaan parveke sijaitsee niin korkealla, että miesten on täytynyt käyttää huomattavaa ketteryyttä sinne päästäkseen.

He tunkeutuivat sisään asuntoon ja alkoivat pahoinpidellä kotonaan nukkumassa ollutta noin 60-vuotiasta naista. He hakkasivat, potkivat ja kuristivat naista ja inttivät tältä pankkikortin tunnuslukua.

Lopulta he saivat haluamansa ja lähtivät nostamaan rahaa läheiseltä Sellon kauppakeskuksen pankkiautomaatilta. Poliisi pääsi miesten jäljille, sillä he tallentuivat kauppakeskuksen valvontakameroihin.

Heidät otettiin kiinni lähistöltä sijaitsevasta asunnosta kolme päivää myöhemmin poliisin omien tutkimusten tuloksena. Asunnosta löytyi myös osa miesten nostamista rahoista.

Oikeuslääkärit selvittäneet henkilöllisyyttä

Tapauksen tekee hyvin erikoiseksi se, ettei kukaan ole tähän mennessä pystynyt selvittämään miesten henkilöllisyyttä. He puhuvat poliisin mukaan useita eri kieliä. Iäkseen he ovat kertoneet 17.

Oikeuslääkärit ovat selvittäneet miesten todellista ikää ja tulleet siihen tulokseen, ettei epäiltyjen kertoma ikä voi pitää paikkaansa. Epäillyistä ensimmäinen on vähintään 18- mutta mahdollisesti yli 27-vuotias. Toisen epäillyn iäksi on arvioitu yli 30, mutta vähintään 18. Tutkimuksia on tehty muun muassa vertaamalla miesten hampaita ja luustoa eri ikäisten vertailuryhmiin.

Miehet ovat ilmeisesti tulleet Suomeen Ruotsin-laivalla. Sitä ennen he ovat reissanneet eri puolilla Eurooppaa pidemmän aikaa. Heidän epäillään olevan kotoisin Lähi-idästä, mahdollisesti Algeriasta.

Myös toinen tapaus

Miehiä epäillään useista vakavista rikoksista, sillä heillä on tilillään Espoon-jutun lisäksi ainakin yksi vastaava kotiin tunkeutuminen Helsingistä. Myös tämä tapaus on kesäkuulta, ja tuolloin uhrina oli mies. Tapausta on tutkinut Helsingin poliisi.

Rikosnimikkeitä ovat ainakin tapon yritys, törkeä ryöstö ja vapaudenriisto. Juttu on parhaillaan syyteharkinnassa Helsingin syyttäjänvirastossa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.