Mainos

Karjalassa valittiin tasavallan päämies

Karjalan tasavallalle valittiin tänään uusi päämies sekä parlamentti. Runsaat puoli miljoonaa äänioikeutettua pääsivät valitsemaan myös kaupunginjohtajia ja aluevaltuustoja. Karjalan tasavallan päämiehen paikalle vaaleissa oli kuusi ehdokasta.

Kyselyjen mukaan pääministeri Sergei Katanandovin kannattajia oli runsaat 30 prosenttia. Seuraavalla tilalla on Artur Mäki, jonka kannatus oli 17 prosenttia. Aunuksen kaupunginjohtajaa Vasilia Popovia tuki 11 prosenttia ja kommunistien Boris Tjukovia 7 prosenttia. Mikäli kukaan ehdokkaista ei saa yli 50:tä prosenttia äänistä ensimmäisellä kierroksella tasavallan päämiehen vaaleissa, järjestetään toinen vaalikierros.

Karjalan vaalikomissio julisti jo puolilta päivin tasavallan päämiehen vaalit lainvoimaisiksi, koska äänestämässä oli tuolloin käynyt 30 prosenttia äänioikeutetuista, kun tarvittava vähimmäismäärä oli 25 prosenttia.

Venäläinen uutistoimisto Itar-Tass kertoi vaalien sujuneen rauhallisesti. Vaaleja on tarkkailemassa Itar-Tassin mukaan tarkkailijoita 15 kansainvälisestä järjestöstä. Vaalien alustavia tuloksia on odotettavissa huomenna.

(STT-Itar-Tass)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.