Kari Tapion Joona-poika: Vasta nyt on surulle tilaa

Rakkaan laulajan kuolemasta tuli 7. joulukuuta vuosi. Päivä oli tunteikas koko Jalkasen perheelle.

Suomalaisten rakastama laulaja Kari Tapio kuoli sydänkohtaukseen 65-vuotiaana vuosi sitten. Yllättävä kuolema ravisutti koko Suomen kansaa, mutta suurin isku tuli luonnollisesti laulajan perheelle.

MTV3.fin Viihdeuutiset tavoitti Joona Jalkasen torstaina, päivä raskaan vuosipäivän jälkeen. Ennen isänsä managerina toiminut ja nykyisin isoveljeään manageroima Jalkanen kertoi vuosipäivän menneen perheen parissa.

– Söimme koko perhe yhdessä äidin luona Espoon Haukilahdessa. Olemme liputtaneet nyt kolme päivää, ensiksi tiistaina itsenäisyyspäivänä, sitten faijan kuolinpäivänä ja tänään Sibeliuksenpäivänä. Päivä oli tunteikas ja kaipuu on kova, Joona tunnustaa.

Jalkasen perheen nuorin kävi äitinsä kanssa itsenäisyyspäivänä isänsä haudalla. Muu perhe vieraili perheen voimahahmon haudalla keskiviikkona. Joona Jalkasen mukaan perhe on hioutunut eri tavalla yhteen surun myötä. Silti jokainen kantaa surun itse.

– Siitä lähtien, kun näin faijan kuolleena ja hyvästelin hänet kahtakymmentä vaille seitsemän, olen pitänyt muista huolta ja ollut koko ajan liikkeellä. Minulle oli tärkeää pitää huolta mutsista, kun huomasin kuinka hän romahti isän kuoleman jälkeen. Hän oli aiemmin niin vahva, mutta faijan kuolema mursi mutsin.

Joona on onnellinen siitä, että surun murtama äiti on viime aikoina päässyt elämässä eteenpäin aivan uudella sykkeellä.

– Aiemmin soittelin mutsin kanssa joka päivä. Tiedätkö, yksi päivä oikein havahduin siihen, että mulla on mutsia ikävä ja soitin hänelle. Mutsi on ollut nyt etelässä ja se on tehnyt hänelle hyvää. Mutsi kuulosti ihan erilaiselta, hän on tullut paljon voimakkaammaksi. Se on aivan mahtava juttu, Joona iloitsee.

Oman perheen surun lisäksi Joona on joutunut kantamaan huolta myös suomalaisten suuresta surusta. Kari Tapion kuolinpäivänä moni isän ihailija soitti Joonalle ja halusi puhua tämän kanssa. Suomalaiset lähettivät Joonalle myös lukuisia puheluita.

– Tunteet olivat pinnassa. Ukko oli koko kansan omaisuutta ja on ollut hienoa huomata, kuinka hänestä edelleen välitetään. Elin eilen jokaisen minuutin uudelleen vuoden takaisesta päivästä. Kun tulin omaan kotiin, minulle tuli höntti olo. Tunteet olivat sekavat. Nyt kun äiti voi paremmin, niin nyt itsekin saan etäisyyttä isän kuolemaan. Vasta nyt voin antaa surun tulla, Joona tunnustaa.

Joona on joutunut käsittelemään suruaan yksin, sillä hänellä ei ole perhettä veljiensä tavoin. Loppuvuodeksi Joona Jalkanen suuntaakin Lappiin omalle mökille.

– Otan siellä vastaan myös uuden vuoden, joka on toivottavasti parempi kuin mennyt. Kyllä tämä tästä, välillä tulee parempia päiviä, mutta eihän ikävä varmaan koskaan pääty. Ukko on, ja on edelleen, mulle tosi rakas, Joona tunnustaa.

(MTV3-ANN-MARI LEINONEN)

Lue myös:

    Uusimmat