Mainos

Kapteenille raivonnut komentaja: Puhuin kaikkien merimiesten puolesta

Samalla kun karille ajaneen luksusristeilijän kapteenista on tullut yksi Italian vihatuimmista henkilöistä, rannikkovartioston komentajalle satelee kunnioitusta ja kiitosta.

Komentaja Gregorio Maria De Falco nousi eilen maailman tietoisuuteen, kun hänen hyvin tiukkasanainen keskustelunsa Costa Concordian kapteenin Francesco Schettinon kanssa nousi julkisuuteen. De Falco määräsi kapteenin palaamaan takaisin laivalleen eikä suostunut kuuntelemaan minkäänlaisia vastaväitteitä.

Italian lehdistö on ehtinyt nostaa De Falcon italialaisen merimiehen symboliksi - rohkeaksi, rehelliseksi ja valmiiksi uhrautumaan.

Falco ei kuitenkaan suostu asettumaan sankarin rooliin. Italialaisen Corriere della Seran mukaan komentaja kertoo tehneensä vain sen, mikä oli välttämätöntä.

- Puhelussa ei ollut kyse vain minun äänestäni. Puhuin kaikkien merimiesten puolesta, puhuin meren puolesta, sillä se vaatii kunnioitusta eikä siedä virheitä, De Falco sanoo.

- En aio levätä ennen kuin turmassa kuolleet ovat saaneet oikeutta. Tutkimukset jatkuvat, kunnes on täysin selvää mitä (laivalle) tapahtui, Livornosta Toscanasta kotoisin oleva komentaja De Falco sanoo.

Kapteeni itse kiistää virheensä ja sanoo, ettei hylännyt laivaa kesken pelastustöiden.

Costa Concordia -alus kellahti kumoon lauantain vastaisena yönä ajettuaan karille. Turman jäljiltä on löydetty 11 kuollutta ja kadoksissa on yhä yli 20 ihmistä.

(MTV3 - Corriere della Sera)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.