Kansansähköauto laitetaan täysin uusiksi – tältä näyttää seuraavan sukupolven Hyundai Kona

Tältä näyttää sähkö edellä suunniteltu uusi Hyundai Kona 0:30
Hyundai Kona siirtyy seuraavaan sukupolveensa. Katso videolta, miltä auto näyttää sisältä ja ulkoa.

Hyundain suosikkimalli Kona siirtyy seuraavaan sukupolveensa. Uutuus on suunniteltu sähkö edellä.

Hyundai on ilmoittanut uudesta Konasta. Se jatkaa voimansiirtoversioina myös polttoainetta käyttäviä moottoreita, mutta uuden sukupolven Konan suunnittelun lähtökohtana on toiminut täyssähkömalli.

Uutuuden pituus on 4 355 millimetriä, mikä on 150 milliä edellismallia enemmän. Akseliväli on kasvanut 60 millimetriä.

Valmistaja kertoo uuden mallin suunnittelun aloitetun täyssähköversiosta, joka sitten mukautettiin polttomoottori- ja hybridimallien suunnitteluun. Ulkoasullisesti mallit eroavat toisistaan, ainakin keulasta.

Täyssähköisen Konan muotoilussa toistuu pikseliteema niin keulassa kuin auton takaosassa. Sisätilojen kerrotaan olevan aiempaa tilavammat. Myös tavaratilaa on uutuusmallissa kasvatettu ”merkittävästi”.

Käyttö- ja näyttöjärjestelmä perustuu kahteen rinnakkaiseen 12-tuumaiseen. Sähköinen kulkusuunnanvalitsin on siirretty keskikonsolista ohjauspyörän taakse Ioniq-sähköautomallistosta tutulla tavalla, mikä vapauttaa lisää tilaa tavaroille keskikonsolissa.

Teknisiä tietoja ei ole vielä julkistettu, mutta uutuuden odotetaan rakentuvan loogisesti yhtenevien alusta- ja tekniikkaratkaisujen varaan, kuin juuri vuoden autoksi Suomessa valittu konsernisisar Kia Niro.

Autojen kilpailijoita ovat esimerkiksi Volkswagen ID.3, Cupra Born ja Renault Megane E-Tech.

Lisää yksityiskohtia uudesta Konasta paljastetaan lähikuukausina.

Lue myös:

    Uusimmat