Hyundain vetyauton myynti alkoi Suomessa – Nexo kulkee 666 kilometriä muutaman minuutin tankkauksella, mutta matkassa on yksi iso mutka

Näin tehokkaasti vetyauto puhdistaa ilmaa 1:12
Katso, kuinka tehokkaasti Hyundai Nexo -vetyauto puhdistaa ilmaa.

Vetyauto Hyundai Nexo on nyt tilattavissa myös Suomeen.

Hyundai on aloittanut toisen sukupolven Nexo-vetyauton myynnin Suomessa. Katumaasturimallisesta Nexosta saa pulittaa korealaisvalmistajan tiedotteen mukaan 79 990 euroa.

Noin 160 hevosvoimaa tarjoava Nexo kulkee sähköllä, mutta lataamisen sijaan sähköä saadaan polttokennossa poltettavasta vedystä. Pakoputkesta tulee ulos pelkkää vesihöyryä, ja Nexo jopa suodattaa ja puhdistaa käyttämänsä ilman ajon aikana.

Nexon toimintamatka yhdellä 156 litran (6,3 kg) vetytankillisella on 666 kilometriä (WLTP). Tankkaaminen vie noin viisi minuuttia, mutta Suomessa haasteena on vetyaseman löytäminen, sillä niitä ei vielä toistaiseksi ole. Aiheesta aiemmin uutisoinut Kauppalehti kertoo, että Suomeen koeajettaviksi tuotavat autot tankataan Baltiassa.

– Haluamme olla omalta osaltamme mukana tarjoamassa asiakkaillemme edistyksellistä teknologiaa, vaikka emme Nexosta povaakaan erityistä myyntihittiä, Hyundai Motor Finlandin toimitusjohtaja Esa Kurikka kertoo tiedotteessa suorastaan poikkeuksellisen suorasanaisesti.

Hyundain mallistossa Nexo sijoittuu Tucsonin ja Santa Fen väliin, ja auto valmistetaan Etelä-Koreassa. Tuotantomäärä vuosina 2019 ja 2020 oli 6 000 kappaletta, joista Euroopassa on myyty yli tuhat. Suomen teillä liikkuu toistaiseksi vain yksi Nexo.

Lähde: Hyundai

Lue myös:

    Uusimmat