Saksalaismerkille aivan uusi naama, tältä se näyttää – pieni katumaasturi tarjolle myös täyssähköautona

Uusi Opel Mokka tulee myyntiin myös täyssähköautona 1:19
Tältä näyttää aivan uusi Opel Mokka, joka tulee tarjolle myös täyssähköautona.

Opel pienentää Mokkaansa, jotta kokoero pykälää suurempaan malliin kasvaisi.

Opel Mokka uudistuu, ja Suomeen se ennättää ensi vuoden alkupuoliskolla. Saksalaisvalmistajan crossover-malliston pienin auto lyhenee entisestään 12,5 sentillä. Uuden Mokkan kokonaispituus on 4,15 metriä. Akseliväli kuitenkin kasvaa kahdella millillä, ja sisällä luvataan olevan tilaa entiseen tapaan viidelle matkustajalle. Tavaratilaa on 350 litraa.

Mokkan lyhentämisellä Opel kasvattaa kokoeroa crossover-malliston seuraavaan, Crossland X:ään.

Uuden Mokkan saa sekä bensiini- että dieselmoottorilla ja nyt ensimmäistä kertaa myös täyssähköautona. Ensimmäisten teknisten tietojen perusteella sähköauton tekniikka vaikuttaa olevan sama kuin Opel Corsa-e:ssä.

Mokka-e:n sähkömoottorin teho on 100 kilowattia eli 136 hevosvoimaa ja vääntö 260 newtonmetriä. Huippunopeudeksi luvataan 150 kilometriä tunnissa, ja akun kapasiteetti on 50 kilowattituntia. Tuttuja numeroita myös Opelin omistajan PSA:n DS 3 Crossaback E-Tensestä ja Peugeot e-208:sta.

Akun takuu on kahdeksan vuotta, ja pikalatauksella sen saa ladattua 80 prosenttiin puolessa tunnissa.

Etumaskissa on uusi, muuhunkin mallistoon hiljalleen tuleva Vizor-ilme, ja ohjaamo on täysin digitaalinen. Saatavilla on muun muassa lediajovalot, mukautuva vakionopeudensäädin ja muita kuljettajan avustimia.

Lue myös:

    Uusimmat