Mainos

Kansanäänestys EU:n perustuslaista jakaa edustajat

Puolet Suomen europarlamentaarikoista kannattaa ajatusta, että Euroopan unionin perustuslaista järjestettäisiin kansanäänestys. Pääministeri Matti Vanhanen sanoo, että maan hallitus katsoo lain sisällön ennen kuin kansanäänestyksen tarpeellisuus arvioidaan.

Aamulehden kyselyssä kahdeksan euroedustajaa kertoo kannattavansa kansanäänestystä EU:n perustuslaista tietyin ehdoin. Yhtä monta euroedustajaa ei järjestäisi kansanäänestystä.

Kannattajat ja vastustajat eivät jakaudu puolueittain, sillä esimerkiksi demarien, keskustan ja kokoomuksen piiristä löytyi niin äänestyksen vastustajia kuin puoltajiakin.

Kansanäänestyksen kannattajien mukaan perustuslaki on niin suuri ratkaisu, että se täytyy tehdä harkiten ja keskustellen. Vastustajien mielestä perustuslaillisesta sopimuksesta päättäminen kuuluu eduskunnalle.

EU:n perustuslaista äänestäminen nousi jälleen esille, kun pääministeri Tony Blair ilmoitti kansanäänestyksen järjestämisestä Britanniassa.

Vanhanen: Suomen kanta ei muutu


Ison-Britannian päätös järjestää EU:n uudesta perustussopimuksesta kansanäänestys ei muuta Suomen kantaa.

Pääministeri Matti Vanhanen sanoo Uutispäivä Demarissa, että Suomen hallitus katsoo ensin uuden perustussopimuksen sisällön. Sen jälkeen arvioidaan, onko Euroopan unionin luonne muuttunut niin, että asiasta tarvitaan kansanäänestys.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.