Kansa ei purematta niele ja ymmärrä liikkumisrajoituksia, uskovat kaupunginjohtajat – "Kova työ saada ymmärtämään ja poliisilla valtava työ valvoa"

Koronan kurittamat kaupungit moittivat hallitusta hitaudesta 8:04
Katso yllä oleva video: Mitä Turussa ilmi tulleesta uudesta koronamuunnoksesta tiedetään? Kaupunginjohtaja Minna Arve kertoo videolla!

Mahdollisesti tulevat liikkumisrajoitukset pääkaupunkiseudulle ja Turkuun tulee olemaan kova työ jalkauttaa kaupunkilaisten pariin, arvioivat Turun ja Espoon kaupunginjohtajat.

Turun kaupunginjohtaja Minna Arve sekä Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä kommentoivat hallituksen esitysluonnosta liikkumisrajoituksista MTV:n Uutisaamussa.

– Kyllä tässä on kova työ. Siinä on paljon ohjeistusta ja kun me se käännetään kymmenelle tai viidellekymmenelle eri kielelle ja viedään käytäntöön asukkaiden kanssa, niin siinä on paljon haastetta. Voin vakuuttaa, että tässä tulee paljon kysymyksiä, mutta eiköhän me selvitä, Mäkelä toteaa.

– Kovin paljon siinä (esitysluonnoksessa) on erilaisia asioita, jotka ovat poikkeuksia. Siinä on varmaan meillä kova työ saada kaupunkilaiset ymmärtämään ja tietoiseksi asiasta. Poliisilla tulee olemaan valtava työ valvoa tätä, Arve arvioi.

"Johtamisen ja toimeenpanon pitäisi olla yksinkertaista ja selkeää"

Molemmat kaupunginjohtajat peräänkuuluttavat ohjeiden selkeyttä ja kertovat myös kaupunkilaisten ja yritysten kaipaavan sitä.

– Tässäkin täytyy muistaa, että kaiken johtamisen ja toimeenpanon pitäisi olla yksinkertaista ja selkeää, Mäkelä huomauttaa.

Turun kaupunginjohtaja Arve olisi kuitenkin toivonut hallitukselta jo aiemmin enemmän keinovalikoimaa käyttöön koronan torjuntaan.

Kaupungin koronatilanne paheni nopeasti viime viikolla, kun vaihto-opiskelijoiden keskuudessa todettiin jopa yli 80 tartuntaa ja useita satoja altistui.

– Pidän hyvin tärkeänä, että hallitus osaltaan varmistaa, että kaikki sellainen lainsäädännöllinen keinovalikoima on käytössä, mitä tällaisessa tilanteessa voi tulla eteen.

Lue myös:

    Uusimmat