Poliisilta jää tehtäviä tekemättä koronarajoitusten valvonnan vuoksi – liitto: "Ei mistään löydy tuhatta poliisia varastosta"

Poliisi joutuu jättämään jotain tehtäviä tekemättä, jos sen tehtäväksi tulee erilaisten koronarajoitusten noudattamisen valvominen, sanoo Suomen poliisijärjestöjen liiton puheenjohtaja Jonne Rinne MTV Uutiset Livessä.

Hän toivoo, että poliisin saamat ohjeet siitä, miten poliisin toivotaan rajoituksia valvovan ovat mahdollisimman selkeät. Uusien tehtävien myötä kuitenkin poliisi joutuu priorisoimaan entisestään saamiaan tehtäviä. Poliisi joudutaan jatkossa odottamaan joissain tilanteissa pidempään ja osa tehtävistä jää jopa tekemättä.

Varapoliiseja ei löydy varastosta

Rinne korostaa, että poliisi tekee koronarajoitusten valvontaa työvuorojärjestelyiden avulla käytännössä ylitöinä. Poliisien määrää ei pystytä kasvattamaan. Samalla selvää on, ettei valvonnasta ole tulossa aukotonta.

– Semmoisia resursseja meillä poliisissa ole, että voitaisiin kaikkien nuorisoporukoiden perässä juosta ja huutaa "hajaantukaa". Tämä on vain tosiasia, hän sanoo.

– Meiltä ei mistään löydy tuhatta poliisia varastosta, että laitetaan nämä sinne tehtävälle, hän letkauttaa.

Lue myös:

    Uusimmat