Mainos

Kangasniemi: Koulujen resursseja parannettava

OAJ:n puheenjohtaja Erkki Kangasniemi

OAJ:n puheenjohtajan mukaan netti on synnyttänyt uuden nuorten virtuaaliviiteryhmän, jonne yksinäisten nuorten on helppo paeta.

MTV:n Huomenta Suomessa vieraillut OAJ:n puheenjohtaja Erkki Kangasniemi on huolissaan koulujen tilanteesta. Erilaiset arkiset ja taloudelliset ongelmat näkyvät jo kouluissa. Monet ikävät tilanteet voitaisiin välttää, mikäli kouluilla olisi enemmän resursseja.

Perusopetuksessa 14-15 prosenttia opettajista on epäpäteviä.

- Opetuksen kautta on entistä vaikeammin löydettävissä ajoissa ne tapaukset, jotka tarvitsevat apua. Kyllä se vaatii pätevää opettajaa.

Kangasniemi painottaa, että opettajat ovat äärimmäisen vaativan tilanteen edessä:

- Ryhmäkoot ovat kasvaneet valtavasti ja jokainen oppilas pitäisi osata ottaa yksittäin huomioon, sekä tarvittaessa laittaa heti erityisopetukseen. Myös tukiopetusta, kerhotyötä ja riittävästi opinto-ohjausta tarvitaan.

Nuoret joutuvat toimimaan entistä enemmän yksin, koska resursseja on pienennetty myös ryhmänohjauksessa.

Netti tulee vyörymällä vastaan. Yksi uusi viiteryhmä on Kangasniemen mukaan virtuaaliviiteryhmä.

- Tässäkin ikävässä Jokelan yksittäistapahtumassa tapahtui paljon netin kautta. Monella ei ole sitä tukea kotona tai ryhmätukea koulussa, joten se voi löytyä netin kautta. Se saattaa sitten johtaa tämän kaltaisiin tilanteisiin mutta toki nämä ovat hyvin pitkiä prosesseja.

Kangasniemi muistuttaa, että opettajat tarvitsevat kaiken tuen töittensä tekemiseen, alkaen palkoista ja kouluresurssien palauttamisesta.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.