Kangasalan tuhopolttojen tekijäksi paljastui alle 15-vuotias poika – myönsi tekonsa kuulusteluissa

Sisä-Suomen poliisi on saanut vihjetietojen ja valvontakameratallenteiden avulla selville, kuka Kangasalla viikon aikana sytytettyjen tulipalojen tekijä on.

Viime viikon maanantain ja tiistain välisenä aikana Kangasalan Kirkkoharjun ja Linturinteen alueilla sytytettiin yhteensä neljä tulipaloa maastossa. Liekit vahingoittivat etupäässä maapohjaa ja puustoa, mutta poliisin mukaan paloissa oli myös potentiaalinen leviämisriski.

Perjantaina tuleen oli sytetty Suoraman urheilukentän pukutila- ja varastorakennus. Maanantaina aamuyöllä paloi tyhjillään ollut Pikkolan päiväkotirakennus. 

Poliisin mukaan rakennukse kärsivät isoja vahinkoja.

Ei motiivia

Poliisi pääsi epäillyn jäljille vihjetietojen ja valvontakameratallenteiden avulla. Poliisi kuulusteli Pirkanmaalla asuvaa alle 15-vuotiasta poikaa, joka on myöntänyt sytyttäneensä palot. 

– Hän kertoi paloista asioita, jotka täsmäsivät poliisin tiedossa olleisiin tapahtumien yksityiskohtiin. Mitään varsinaista motiivia näille teoille hän ei osannut kertoa, poliisin tiedotteessa kerrotaan.

Rikoksia tutkitaan vahingontekorikoksina.

Alle 15-vuotias ei ole rikosoikeudellisessa vastuussa, joten rikostutkinnat eivät tule etenemään syyteharkintaan ja oikeuskäsittelyyn. Alaikäinen on kuitenkin korvausvastuussa teoistaan.

Kaikissa tulipaloissa asianomistajana on Kangasalan kaupunki. Normaalin käytännön mukaisesti poliisi ilmoitti asiasta myös lastensuojeluviranomaisille, tiedotteessa kerrotaan.

Lue myös:

    Uusimmat