Mainos

Kanerva vetoaa sinisilmäisyyteen

Ulkoministeri Ilkka Kanerva (kok.) aikoo pysyä virassaan tekstiviesteistä syntyneestä kohusta huolimatta. Kanerva arvelee olleensa sinisilmäinen ja hyväuskoinen, mutta ei näe tarvetta muuttua.

- En tietenkään aio erota virastani. Älä kysy tyhmiä, Kanerva sanoo tuoreessa 7 päivää -lehdessä.

- Kyllä ihmiset ymmärtävät, ettei tässä ole mistään vakavasta asiasta kyse ja että osaan hoitaa työni. Lähinnä kyseessä on väärinkäsitys.

Eroottiseen tanssiryhmään kuuluva Johanna Tukiainen halusi Kanervan mukaan ryhmineen esiintyä hänen syntymäpäivillään ja hän vastasi tähän työpyyntöön tekstiviestillä.

Kanerva kuittaa lehdessä omaksi huumorikseen sen, että hän uteli Tukiaiselta, mitä tällä oli päällään.

Kanerva ei ollut nähnyt haastattelua, kun iltapäivällä tavoitti hänet puhelimitse. Ministeri ei halunnut arvioida muutoinkaan tilannettaan.

- Ei nyt joka päivä voi joka lehdelle lähteä esittämään kommentteja sieltä, täältä, tuolta. Kyllähän sitä vettä myllyssä riittää, jos näin toimii.

Kokoomusryhmä ei puinut tapaus Kanervaa

Kokoomuksen eduskuntaryhmä ei ryhtynyt ruotimaan ulkoministeri Ilkka Kanervan (kok.) naisasioista syntynyttä kohua tämänpäiväisestä kokouksessaan.

Ryhmän puheenjohtaja Pekka Ravi teki ryhmälle selväksi, että asiaa ei ole sopivaa ottaa keskusteluun ministerin itsensä poissa ollessa. Hän totesi, että asiaan voidaan palata kahden viikon kuluttua seuraavassa ryhmäkokouksessa, jos aihetta on.

Asiasta ei puhuttu kokouksessa sen enempää. Kanerva oli torstaina Brysselissä EU-huippukokouksessa. Ensi viikolla eduskunta on pääsiäislomalla, joten ryhmäkokoustakaan ei pidetä.

Ravi sanoi kokouksen jälkeen, että asiasta on "totta kai tullut palautetta kansalaisilta".

- Voitte kuvitella, että siihen mahtuu monenlaista palautetta. Laidasta laitaan.

Ravi piti ymmärrettävänä ja luonnollisena, että asia on herättänyt kummastusta. Kysymykseen, onko asiaa pohdittu ryhmässä pelkän juridiikan lisäksi myös moraaliselta kannalta, hän vastasi, että asiaa on harkittu "kokonaisuutena".

- Ja nythän täytyy tietenkin todeta se, että nämä viimeksi julkisuuteen tulleet asiat ovat minun mielestäni ainakin osittain olleet ennenkin esillä. En halua niitä sen laajemmin kommentoida.

Ravi ei myöskään halunnut ennakoida sitä, jatkuuko kohu, eikä asian käsittelyn tarvetta seuraavassa kokouksessa.

- Sen arvioimme sitten siinä tilanteessa.

Kanerva selvitti jo tiistaina asiaa Raville ja muulle ryhmänjohdolle. Kanervan antama selvitys tyydytti, ja hänen todettiin nauttivan ryhmänjohdon luottamusta.

(MTV3-STT)

Lue myös:

Lue myös:

Lue koko juttu MTV3:n viihdesivuilta:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.