Mainos

Kanerva: SP:n valinnat pankkivaltuustoon

Pankkivaltuuston puheenjohtaja Ilkka Kanerva nostaa Suomen Pankin nimitysjupakan pankkivaltuuston asialistalle valtuuston kokoontuessa ensi viikon perjantaina.

Kanervan mukaan kokouksessa arvioidaan muun muassa nykyisen johtajanimitysmallin muuttamista.

Aho harkitsi linnasta jättäytymistä

Keskustan puheenjohtaja Esko Aho harkitsi jäävänsä pois presidentti Tarja Halosen emännöimiltä linnan juhlilta.

Aho ehti jo pohtia osallistumistaan presidentti Tarja Halosen emännöimälle itsenäisyyspäivän vastaanotolle presidentinlinnassa. Aho aprikoi eduskunnassa, miten hänen läsnäolonsa vaikuttaisi juhlatunnelmaan.
-No tietysti se, että miten se oma mukanaoloni vaikuttaa ja puolisoni mukanaolo vaikuttaa juhlatunnelmiin, että en aio olla vaikuttamassa niin, että suomalaisten juhlamieli jotenkin kärsisi, että jos sinne menen, haluan olla nostamassa juhlatunnelmaa enkä laskemassa sitä, Aho totesi.

Myöhemmin keskustan puheenjohtaja kertoi päätyneensä ratkaisuun, jonka mukaan hän on entiseen tapaan puolisonsa kanssa mukana vastaanotolla.

Esko Aho jäi viime viikolla rannalle Suomen Pankin johtajan paikasta. Aho sanoo ihmettelevänsä yhä sitä, miksi hän ollut koko ajan tiedotusvälineiden ja toisen käden tietojen varassa. Kukaan nimitysprosessiin vaikuttanut ei ole ottanut häneen yhteyttä. Ahon mukaan olisi mielenkiintoista tietää, mihin hänen nimityksensä kaatui. Jälkikeskustelu on sen vuoksi hyvä asia.

Keskusta käärmeissään

Keskustan eduskuntaryhmän työvaliokunta kokoontuu huomenna pohtimaan puolueen tilannetta. Mitään varsinaisia päätöksiä ei kokouksesta odoteta. Ne saattavat siirtyä tammikuussa pidettävään puoluehallituksen kokoukseen.

Keskustan kansanedustajat ovat saaneet perjantain jälkeen kentältä paljon palautetta. Monet keskustalaiset ovat kokeneet, että Ahon jättäminen rannalle on rikkonut syvälle juurtuneita reilun perin sääntöjä. Presidentti Tarja Halosen menettelyn on koettu suuntautuvan koko keskustaa, ei vain Ahoa vastaan.

Kielenkäyttö on ollut tämän mukaista. Keskustan pää-äänenkannattajan Suomenmaan pääkirjoituksessa Halosen nimitysratkaisua luonnehdittiin pitkitetyksi poliittiseksi mestaukseksi.

(MTV3-STT)

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 04.12.2001)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.