Kanadasta mallia ottaneet "vapauskulkueet" lähestyvät Pariisia – poliisin mukaan mielenosoittajilla ei ole asiaa pääkaupunkiin

2:53

Ranskassa tuhannet poliisit valmistautuvat pitämään moottoriajoneuvoilla liikkuvat ”vapauskulkueet” maan pääkaupungin Pariisin ulkopuolella, kertoo Ranskan poliisi.

Viranomaiset ovat kieltäneet mielenosoittajia saapumasta Pariisiin. Tämä ei kuitenkaan ole lannistanut Kanadan rekkaprotesteista innostuneita mielenosoittajia suuntaamasta pääkaupunkiin. 

Mielenosoittajat vastustavat koronarajoituksia. Reutersin mukaan mielenosoituksiin ovat yhtynyt myös hallitusta vastustava keltaisten liivien liike ja jotkut äärioikeistolaiset poliitikot.

– Olemme kulkeneet ympyrää kolmen vuoden ajan. Näimme mitä kanadalaiset tekivät ja totesimme: "Tuo on upeaa", totesi Pariisia lähestyvä Jean-Marie Azais.

Kyse ei suinkaan ole ensimmäisestä Ranskan koronatoimia vastustavasta mielenilmauksesta. Maassa on ollut runsaasti mielenosoituksia, jotka ovat vastustaneet erityisesti koronapassia.

Siinä missä Kanadan mielenosoitukset ainakin lähtivät liikkeelle ennen kaikkea rekkakuskien protesteista, niin Ranskassa kyse on mielenosoittajista, jotka ovat ottaneet alleen sopivaksi katsomansa ajopelin.

Mielenosoittajien kulkueiden arvioidaan saapuvan Pariisin ulkopuolelle perjantain aikana. Mielenosoittajien määristä ei ole tietoa.

Poliisi valmistautuu Reutersin mukaan muun muassa purkamaan mielenosoittajien mahdollisesti rakentamia barrikadeja.

– Viranomaiset eivät voi estää kaikkien pääsyä. Kulkueiden täytyy yhä yrittää päästä sisään (Pariisiin), eräs mielenosoittajia kannustanut nainen sanoi Reutersin mukaan.

1:54
Nuotioita ja matkasauna lämmikkeinä – Convoy on pitänyt Ottawaa hallussaan jo kaksi viikkoa

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja