Mainos

Kampaaja jakoi ällistyttävät kuvat asiakkaastaan – paljastaa, kuinka lamaannuttavaa masennus voi olla

Kampaajan päivitys onnistuneesta työstä on kerännyt runsaasti huomiota Facebookissa.

Jokainen masennusta sairastava tietää, kuinka lamaannuttavan olon se voi saada aikaan. Jopa sängystä ylös nouseminen voi tuntua mahdottomalta. Se on asia, jota muut eivät kenties voi täysin ymmärtää. 

Kampaaja Kate Langman jakoi Facebookissa kuvat, jotka puhuvat karua kieltä masennuksen vaikutuksista.

Langman kertoo päivityksessään tavanneensa kuukautta aiemmin työpaikallaan kampaamossa naisen, joka oli nappaamassa hyllystä kaikki mahdolliset tuotteet pehmentävästä hiustuotesarjasta. Kun Langman kysyi naiselta, tarvitsiko tämä apua, hän kertoi kampaajalle tarinansa.

– Tämä nainen kärsi hyvin vakavasta masennuksesta. Hän ei päässyt sängystä ylös kuuteen kuukauteen. Se tarkoitti sitä, ettei hän pessyt hiuksiaan tai kammannut niitä. Hän laittoi sen aina sykerölle, joka tuon pitkän ajan jälkeen muuttui jättimäiseksi rastaksi. Hiussykerö oli niin takkuinen, että tuntui kuin hänen niskassaan olisi kova kivi, Langman kirjoittaa.

"Ajattelin, ettei hän koskaan tulisi"

Kampaaja käski naista laittamaan kaikki tuotteet takaisin hyllyyn. Sen sijaan he sopivat, että nainen tulisi seuraavana päivänä kampaajan käsittelyyn.

Nainen ei saapunut.

Kahden viikon kuluttua hän soitti ja varasi uuden ajan. Tälläkään kertaa hän ei kuitenkaan saapunut.

– Tässä vaiheessa ajattelin, ettei hän koskaan tulisi. Se oikeastaan särki sydämeni. Halusin auttaa häntä niin paljon, Langman kirjoittaa.

Mutta sitten tapahtui jotain odottamatonta. Nainen asteli kampaamoon eräänä päivänä ja kysyi, voisiko Langman laittaa hänen hiuksensa, sillä hän lopultakin sai itsensä ylös sängystä.

Jos päivitys kuvineen ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Vastasin tietenkin kyllä. En välittänyt siitä, kuinka myöhään siinä menisi, halusin varmistaa, että hänestä huolehdittaisiin. Hän halusi pitää hiukset pitkinä, jos se olisi millään mahdollista. Yleensä neuvo on vain leikata hiukset. Mutta halusin, että tulos miellyttäisi häntä. Halusin hänen tietävän, kuinka kovasti yrittäisin saada hänet tuntemaan olonsa taas mahtavaksi. Selitin hänelle hinnat, ja hän sanoi: "En välitä hinnasta, haluan vain näyttää taas itseltäni."

Hiusten selvittämiseen meni tuntikausia

Langman kertoo käyttäneensä naisen hiuksiin yhteensä 8,5 tuntia, joista 4,5 tuntia meni pelkästään niiden selvittämiseen, 3 tuntia värjäämiseen ja puoli tuntia leikkaamiseen.

– Kaiken tämän ajan kehotin itseäni jatkamaan... Että tämä tulisi niin olemaan sen arvoista.

Ja niin se olikin. Langmanin jakamista kuvista voi nähdä, kuinka suuri ero lopputuloksella oli entiseen.

– Lopulta saatoin nähdä pilkkeen hänen silmissään, ja saatoin nähdä poskien punoittavan siitä innostuksesta, että hän pystyi jälleen vetämään sormensa hiuksiensa läpi, mutta myös siitä, että hän tunsi olonsa omaksi itsekseen. Muutin jonkun elämän tänään... enkä koskaan unohda sitä.

"Sängystä ylös pääseminen on valtava saavutus"

Langman toivoo, että jos nainen itse näkee hänen päivityksensä, hän tietäisi, kuinka mahtava, ihana, ystävällinen, rakastava ja vahva ihminen hän on. 

– Puhumattakaan siitä, kuinka kaunis hän on... Hän ansaitsee vain onnellisuutta. Olen niin kiitollinen, että sain auttaa ensiaskeleella. Joten tiivistyksenä: Hitto, että rakastan työtäni, Langman päättää kirjoituksensa.

Kampaajan päivityksestä on tykätty jo liki 40 000 kertaa, sitä on jaettu melkein 17 000 kertaa, ja sitä on kommentoitu parintuhannen kommentin voimin. Kommenteissa tarinaan samaistuneet ihmiset ovat kertoneet omia kokemuksiaan masennuksesta.

– Masennus on kamalaa. Niin monesti sitä HALUAA, mutta ei PYSTY. Sängystä ylös pääseminen on valtava saavutus. Se, mitä teit tälle naiselle, kärsivällisyytesi ja ymmärryksesi merkitsi hänelle todennäköisesti kaikkea, kirjoitti eräs kommentoijista.

Lähteet: Health, Facebook

***

3:08

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.