Simone sai nimensä Guinnessin ennätystenkirjaan: Tässä on maailman suurin afro!

Neljä naista lopetti hiusten pesemisen – tällainen oli lopputulos 1:12
Neljä naista lopetti hiusten pesemisen. Tällainen oli lopputulos!

Simone pitää nyt hallussaan suurimman afron omaavan naisen Guinnessin maailmanennätystä.

Brooklynilainen Simone Williams on saanut nimensä Guinness World Records -tilastoihin: Hän on nyt maailman suurimman afron omaava nainen. Hänen afrollaan on pituutta 20,5 senttiä ja leveyttä 22,5 senttiä ja hiuspehkon ympärysmitta on 148 senttimetriä. 

Aiempi ennätyksen haltija oli New Orleansissa asuva  Aevin Dugas, jonka tukan ympärysmitta oli 132 senttimetriä. Aevin piti ennätystä hallussaan kahdeksan vuotta.

– Heitin Googleen ”maailman suurin afro” ja kun näin hänen kuvansa, olin haltioissani, Simone kertoo Guinness World Recordsille.

– Tuolloin en uskonut, että tukkani olisi lähelläkään hänen suoritustaan, hän oli minulle tavoite!

Simone päätti kokeilla, saisiko hän lunastettua tittelin itselleen. Hän oli iloinen siitä, että Aevin oli saanut tunnustusta tukkansa ansiosta. Hän ajatteli, että siten muillakin voisi olla mahdollisuus saada ylistystä samasta asiasta.

Yllättyi maailman ennätyksestä

Kun hän saavutti tavoitteensa, hän ei ollut ensin uskoa korviaan.

– Leukani loksahti, en voinut uskoa sitä. Avasin sähköpostini varmistaakseni, että eihän se vain ole virhe. Meni 10 minuuttia ennen kuin käsitin asian todella.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Lopetti hiusten suoristamisen 23-vuotiaana

Simone kertoo, että häneltä meni yhdeksän vuotta tukan kasvattamiseen sen nykyisiin mittoihin. Hän oli tätä ennen vuosikaudet hankkinut permanentteja ja suoristanut hiuksiaan.

– Suurin piirtein 23-vuotiaana päätin antaa tukkani muuttua sen luonnolliseen muotoon. Päätös johtui alun perin siitä, että halusin säästää ne rahat, jotka käytin kampaajakäynteihin, jotta saisin maksettua kustannukset, jotka johtuivat siitä, että muutin ensimmäiseen omaan asuntooni.

Aluksi prosessi tuntui vaikealta, koska Simone oli tottunut siihen, että tukka oli suora. Hän ei tiennyt, miten käsitellä tukkaansa. Pikkuhiljaa hän oppi hoitamaan sitä oikein.

Hiustenpesu kerran viikossa

Nykyään Simone ei enää käy kampaajalla. Hän kuitenkin kertoo, että hiustenhoito voi olla aikamoinen tehtävä etenkin takkujen selvittämisen suhteen. Hänellä on hiustenhoidossa apuna kolme luottotuotetta. Hoitoainetta kuluu runsaasti, jotta hän saa takut selvitettyä.

– Pesen hiukset kerran pari viikossa. Menee noin kuusi tuntia että se kuivaa, koska en yleensä käytä hiustenkuivaajaa, jotta lämpö ei tee tuhoa hiuksilleni.

Hattuja hän ei enää nykyisin käytä. Hän kertoo myös joutuvansa varomaan matalalla roikkuvia puiden oksia.

Ylpeä afrostaan

Simonen hiuksia kehutaan jatkuvasti. Joskus tukkaa ihmetelläänkin, mutta Simone on ylpeä siitä, miltä hänen hiuksensa luonnollisesti näyttävät. Hänelle hänen luonnollinen afronsa symboloi sitä, miten ylpeä hän on juuristaan. Hän kantaa hiuksiaan ylpeydellä.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Hiusteni stailaaminen tällä tavalla on äänetön osoitus siitä, kuka olen. Joskus kun lähden johonkin ja asuni on muuten vaatimaton, hiukseni ovat suurin koristeeni!

Lue myös:

    Uusimmat