Mainos

Kallis polttoaine jalkauttaa kansanedustajia Latviassa

Bensan hinta on noussut Latviassa, Liettuassa ja Virossa lähes euroon. Bensiini lohkaisee balttien tuloista suhteellisesti enemmän kuin Suomessa, sillä esim. Latviassa keskipalkka on vain vajaat 350 euroa kuukaudessa.

Latvialaiset kansanedustajat joutuvat kävelemään osan työmatkoistaan loppuvuodesta. Syynä on polttoaineiden hintojen kipuaminen ennätyskorkealle.

Latvian parlamentin hallintoasiain valiokunta esittää yksimielisesti virka-autojen käytön rajoittamista 500 kilometrillä kuukaudessa. Uusien rajoitusten mukaan tavallisella kansanedustajalla olisi oikeus ajaa korkeintaan tuhat kilometriä kuukaudessa virka-autolla. Lopullisesti uusista rajoituksista päättää parlamentin puhemiehistö.

-Kansanedustajien on käveltävä enemmän ja käytettävä autoja vähemmän, jotta pysyisimme budjetissa. Itsekin kävelen koko päivän, perustelee säästötoimia valiokunnan puheenjohtaja Alberts Krumins uutistoimisto BNS:lle.

Bensiinilitran hinta on noussut Latviassa, Liettuassa ja Virossa lähes euroon, kun vielä keväällä se maksoi 70-80 senttiä. Bensiini lohkaisee balttien tuloista suhteellisesti suuremman siivun kuin Suomessa. Suomessa keskipalkka on yli 2000 euroa, kun se Latviassa on vain vajaat 350 euroa, Liettuassa 368 euroa ja Virossa 530 euroa kuukaudessa.

Virossa kallis polttoaine nostaa lokakuun alusta esimerkiksi bussilippujen hintoja paikoin lähes 20 prosenttia.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.