Mainos

Kallis perää oppositiolta yhteistä työllistämisohjelmaa

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja esittää, että oppositiopuolueet laatisivat yhteisen työllisyysohjelman hallituksen budjettiesityksen vastapainoksi.

Kristillisdemokraattien puheenjohtajan Bjarne Kalliksen mielestä ohjelman tulisi olla niin konkreettinen, että sillä voitaisiin kilpailla hallituksen linjausten kanssa.

Kallis arvosteli tänään kristillisdemokraattien eduskuntaryhmän kesäkokouksessa Joensuussa hallituksen työllisyyden kohentamiseen liittyviä esityksiä mitäänsanomattomiksi. Hallitus on hänen mielestään oikealla tiellä kytkiessään tulevat veroratkaisut tupoon, mutta myös erityisiä työllistämiseen liittyviä toimia tarvittaisiin.

Budjetista löytyy vain kotitalousvähennyksen laajennus ja pienimpien yritysten liukuvan arvonlisäverohuojennuksen ylärajan nosto, jolla ei ole Kalliksen mukaan mitään käytännön merkitystä.

Matalapalkka-alojen työllisyyden tukeminen työnantajamaksuja alentamalla siirtyi vuoteen 2006.

Kristillisdemokraattien ryhmä aikoo valmistella omat varjoesityksensä. Ne jätetään kuitenkin julkistamatta, jos oppositio löytää yhteisen sävelen.

Ryhmä uhkaa lisäksi ajaa työllisyyttä koskevan välikysymyksen aikaansaamista, jos hallitus ei tuo jo syksyllä eduskunnalle riittävää työllisyys- ja yrittäjyysohjelmaa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.