Kalle Rovanperä loisti, mutta saako suomalaistähti hyökätä sunnuntaina? Näin Jari-Matti Latvala linjaa

Kalle Rovanperä nosti huimasti tasoaan Monte Carlon MM-rallin kolmantena ajopäivänä. 

MAINOS

MM-ralli yksinoikeudella
MTV Katsomossa!

Portugalin MM-ralli 9.-12.5.

Kaikki suorat ajolähetykset MTV Maxilla ja MTV Katsomossa kaudella 2024.

Toyotan suomalaiskuski ajoi vahvasti läpi päivän ja kruunasi urakkansa kahteen pohja-aikaan. Samalla Rovanperä nousi kokonaiskisassa neljänneksi, kun moni muu huippukuski ajautui ongelmiin. 

Toyotan tallipomon Jari-Matti Latvalan mielestä Rovanperä peilasi torstaina ja perjantaina nykyautoa liikaa viime kauden menopeliin. 

– Kalle on erittäin nopea oppimaan, minkä on nähnyt tämän kilpailun aikana. Hän hieman muutti säätöjä ja ymmärsi, että autoa pitää ajaa vähän eri tavalla kuin viime kaudella. Siitä se luottamus on lähtenyt rakentumaan ja vauhti on kasvanut koko ajan. Nyt menee hienosti, Latvala kommentoi C Morelle.

Rovanperä kavensi takamatkaansa kolmantena olevaan Craig Breeniin peräti 20,4 sekunnilla 13. erikoiskokeella. Kaksikon ero on nyt 37,8 sekuntia M-Sportin irlantilaiskuskin eduksi, kun jäljellä on neljä erikoiskoetta. 

Lähteekö Rovanperä taistelemaan sunnuntaina palkintosijasta vai onko tärkeintä auton tuominen maaliin sekä MM-pisteet?

– Kyllä ne pisteet ja auto maaliin on varmasti tärkein tässä vaiheessa, kun (Elfyn) Evans putosi pois (lauantaina ulosajon takia). Huomenna on vaikeampi ottaa noin isoja eroja kuin mitä Sisteronessa (lauantaina viimeisellä erikoiskokeella) nähtiin, Latvala linjaa. 

Jari-Matti Latvala kommentoi pääkuvan videolla myös tallinsa ranskalaistähden Sebastien Ogierin rohkeaa taktikointia, lauantain dramaattisia hetkiä sekä Toyotan näkymiä kauden avauskisassa. Alla olevilla videoilla Toyota-kuskien ulosajoja lauantaina. 

Lue myös:

    Uusimmat