Kaksikko mursi iäkkään ohikulkijan polvilumpion kirveellä ja ryösti kännykän – pakoon ryöminyt mies huusi turhaan: ”Älkää enää lyökö!”

Parikymppinen mies ja nainen tuomittiin Lapin käräjäoikeudessa Kemissä viime aprillipäivänä tapahtuneesta törkeästä ryöstöstä ehdottomaan vankeusrangaistukseen.

Uhriksi joutui tekijöille entuudeltaan tuntematon mies. Tekoon oli ryhdytty, kun humalainen kaksikko oli päättänyt hankkia jostain jotain, jonka se saisivat muutettua rahaksi.

– Meillä oli ulos lähtiessämme sellainen olo, että tekee mieli lähteä riehumaan, toinen tuomituista oli kertonut esitutkinnassa.

Uhri ryömi pakoon

Kaksikko oli iskenyt ohi kävellyttä miestä yllättäen kirveen hamarapuolella polveen, jatkaen sen jälkeen iskemällä samaan jalkaan uudelleen kirveen hamaralla sekä potkimalla uhria ylävartaloon.

Miehen polvilumpio oli mennyt murskaksi ja sijoiltaan yllättävän hyökkäyksen vuoksi. Uhri kertoi yrittäneensä ryömiä tilanteesta käsien varassa karkuun ja huutaneensa ”älkää lyökö enää”.

Pahoinpitelyn päätteeksi tekijät tulivat uhrin päälle ja vaativat tältä rahaa. Hänellä ei ollut mukanaan muuta kuin kännykkä, jonka hän antoi tekijöille. Puhelimen saatuaan kaksikko pakeni paikalta juosten, jättäen uhrin makaamaan jalkakäytävälle.

Vuonna 1998 syntyneet mies ja nainen saivat kumpikin 2 vuoden ja 6 kuukauden mittaisen ehdottoman vankeustuomion tuomion törkeästä ryöstöstä.

Heidät määrättiin lisäksi maksamaan uhrille yhteensä 6000 euroa korvauksena kivusta, särystä, tilapäisestä haitasta sekä kärsimyksestä.

Lue myös:

    Uusimmat