Valvontakamerat taltioivat väijytyksen ja paon: Miehet ryöstivät 16-vuotiaan pojan keskellä yleistä katua parin kympin takia – kaksikon kontolla myös liuta muita rötöksiä

Miehet ryöstivät pojan keskellä yleistä katua parin kympin takia 1:56

Espoon käräjäoikeudessa langetettiin viime kuussa tuomiot muun muassa kahdelle nuorelle miehelle, jotka olivat ryöstäneet 16-vuotiaan kauppakeskus Sellon ulkopuolella.

Kaksikko oli lähtenyt kauppakeskuksesta poistuneen heille ennestään tuntemattoman pojan perään, ja muutamien kymmenien metrien päästä heistä toinen oli tarttunut poikaan kiinni ja painanut hänet seinää vasten.

Uhkauksen yhteydessä hän vaati rahaa, saaden pojalta 20 euroa. Tämän jälkeen miehet pakenivat paikalta. Lähes koko tapahtumasarja tallentui valvontakameroihin.

Toinen ryöstö ja näpistyksiä

Miehistä toinen oli myös osallistunut toiseen ryöstöön, jossa hän oli toverinsa kanssa ensin urkkinut ravintolassa tapaamansa vanhemman miehen pankkikortin tunnusluvun ja sen jälkeen kolkannut tämän pankkiautomaatilla. Hän vei uhrin maksukortin ja nosti automaatilta 900 euroa käyttäen rahat toverinsa kanssa.

Hänellä oli tilillään lisäksi kuparivarkauden yritys, huumaavien lääkkeiden käyttöä ja näpistysrikoksia.

Videolla näet, miten mies kähveltää viisi videopeliä takkinsa alle kätkettynä.

Kaksikko kiinni näpistelystä – valvontakamera taltioi miesten liikkeet 1:53

Ehdollista vankeutta

Alle 21-vuotiaana teot tehnyt mies tuomittiin muun muassa kahdesta ryöstöstä, huumausainerikoksesta ja lukuisista näpistyksistä 11 kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen ja valvontaan. Mies selitti tekojen liittyneen päihdekierteeseen, jossa tekoaikaan oli.

Mies määrättiin myös korvaamaan ryöstämälleen miehelleen muun muassa 2300 euroa kivusta, särystä ja tilapäisestä haitasta sekä kärsimyksestä. Ryöstetylle pojalle määrättiin maksettavaksi 800 euroa korvauksia.

Pojan ryöstöön osallistunut mies tuomittiin ryöstön lisäksi erilaisista omaisuusrikoksista 6 kuukauden ehdolliseen vankeuteen.

Maksukortin ryöstössä paikalla ollut mies tuomittiin 60 päiväsakkoon.

Otsikkoa muutettu 2.11. klo 8.25: Kyseessä oli pako, ei takaa-ajo.

Lue myös:

    Uusimmat