Nuorten miesten vuosien vankeustuomiot alaikäisen julmasta tapon yrityksestä pysyi voimassa – jättivät sidotun uhrin kuolemaan syrjäiseen paikkaan

Pahoinpitelyjen määrä on vähentynyt korona-aikana lähes kolmanneksella – poliisin työ on muuttunut, mutta luppoaikaa ei vieläkään ole 4:37
Poliisin mukaan väkivaltarikoksen vähenivät koronan aikana.

Hovioikeus korotti maksettavia korvauksia tapauksessa, jossa kaksi nuorta miestä oli lähes tappanut alaikäisen pojan viime vuoden maaliskuussa. Toinen syytetyistä oli tekohetkellä 20 vuotias, toinen 19. Uhri oli 17-vuotias.

Miehet kuljettaneet alaikäisen syrjäiselle paikalle erimielisyyksien selvittämisen vuoksi. Käytännössä tämä tarkoitti vakavaa väkivaltaa. 

Tapahtumat saivat sytykkeensä uhrin läheteltyä toisen tuomitun kihlatulle tämän mielestä sopimattomia viestejä. Lisäksi hän oli levittänyt tästä ja tämän ystävistä tietoja, jotka olivat juttujen kohteen mukaan perättömiä. Miehet olivat tämän johdosta vieneet alaikäisen uhrin syrjäiselle paikalle "opettaakseen" tätä.

"Uppoo kuin veitsi voihin"

Uhriin kohdistettiin voimakasta väkivaltaa lyömällä ja potkimalla, jonka jälkeen kumpikin miehistä oli puukottanut poikaa vatsan ja reiden alueelle.

– Täähän uppoo kuin veitsi voihin, uhri kertoi oikeudelle toisen tuomituista todenneen puukotuksen yhteydessä.

Puukotusta edeltäneessä pahoinpitelyssä kasvoihin tuli laajoja murtumavammoja, jonka yhteydessä muun muassa pojan etuhammas katkesi. Pahoinpitelyn aikana uhri oli oikeuden asiakirjojen mukaan yrittänyt ryömiä suojaan, anellut armoa ja pyytänyt miehiä lopettamaan.

Nuorille miehille vuosien tuomiot

Väkivallan aikana uhria pidettiin paikallaan, jotta tämä ei voisi puolustaa itseään. Hänen suunsa oli teipattu ilmastointiteipillä kiinni huutamisen estämiseksi.

Uhri oli jätetty vakavasti vammautuneena ja teipattuna maaliskuiseen metsikköön ilman puhelintaan. Riskinä oli, että uhri olisi kuollut vammoihinsa. Uhrille tehtiin löytämisen jälkeen hätäleikkaus.

Vuonna 2000 syntynyt Riku Stefan Rafael Syri ja vuonna 1999 syntynyt Ville Oliver Larsen tuomittiin tapon yrityksestä ja varkaudesta 4 vuodeksi 2 kuukaudeksi ehdottomaan vankeuteen. Tekijät määrättiin maksamaan uhrille kärsimyskorvauksia 5000 euroa ja 3500 pysyvästä haitasta. 

Lue myös:

    Uusimmat