Mainos

Uhattiin viiltää kurkku auki, väliin tullut tyttöystäväkin joutui pahoinpidellyksi – 15-vuotias ryöstettiin kauppakeskuksen lähistöllä

Neljä vuosina 2000–2001 syntynyttä nuorta tuomittiin viime lokakuussa Espoossa tapahtuneesta ryöstöstä. Nelikko oli mennyt juttelemaan 15-vuotiaalle uhrille ja yrittänyt ryöstää tämän Ison Omenan lähistöllä.

Tekijöiden kertomukset tapahtumankulusta olivat hieman erilaisia. Kertomuksissa toistui kuitenkin halu saada kannabista, ja heidän käsityksenä mukaan uhrilla olisi ollut sitä hallussaan, ilmeisesti myyntiä varten. Uhrilta oli menty kysymään joko tupakkaa tai vaakaa kannabiksen punnitsemiseen, ja tässä yhteydessä tämän päälle käytiin.

Uhattiin veitsellä, tyttöystävää riepoteltiin

Uhrista otettiin kuristusote ja tätä uhattiin kurkun auki viiltämisellä, kun tämän taskut tutkittiin. Kun uhrin tyttöystävä tuli tapahtumiin väliin, häntä lyötiin, heitettiin seinään sekä paiskattiin maahan.

Tekijät pakenivat paikalta sivullisten tultua paikalle ja soitettua hätäpuhelun. Tekijöiden mukaan lähti uhrin reppu, jossa oli matkakaiutin.

Vain yksi aikoi käyttää puukkoa

Oikeus katsoi, että teossa oli käytetty puukkoa, mikä teki siitä törkeän. Ei kuitenkaan ollut näyttöä, että muut kuin puukkoa käyttänyt olisivat olleet tietoisia aikomuksesta teräaseen käyttöön. Siksi muut tuomittiin perusmuotoisesta ryöstöstä.

Puukkoa käytellyt nuori tuomittiin 1 vuoden 6 kuukauden ehdolliseen tuomioon nuorena henkilönä tehdystä törkeästä ryöstöstä. Toinen ryöstöön osallistunut tuomittiin 9 kuukaudeksi ehdolliseen vankeuteen.

Kaksi muuta ryöstöön ja uhrin tyttöystävän pahoinpitelyyn syyllistynyttä saivat myös tuomiot. Toinen sai 6 kuukauden 15 päivän ehdollisen vankeusrangaistuksen nuorena henkilönä tehdystä ryöstöstä ja pahoinpitelystä. Toinen oli syyllistynyt ryöstöön vain muutamia päiviä edellisestä ryöstötuomiosta, minkä vuoksi hän sai 11 kuukauden ehdottoman vankeusrangaistukseen ryöstöstä.

Ryöstön uhrille määrättiin korvattavaksi 3000 euroa kärsimyksestä ja runsas 340 euroa anastetusta repusta, kaiuttimisesta ja ryöstössä rikkoutuneen puhelimen korjaamisesta. Kaksi pahoinpitelyyn osallistunutta määrättiin korvaamaan ryöstetyn tyttöystävälle 600 euroa kärsimyskorvauksia.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja