Miehet ryöstivät huumekaupoille lähteneen ja jättivät kuolemaan Vantaalla

Mieskaksikko tuomittiin pitkiin vankeustuomioihin taposta, kun nämä pahoinpitelivät uhrin kuolettavasti huumeryöstön yhteydessä Vantaan Kaivokselassa viime syyskuussa.

Uhri oli lähtenyt huumekaupoille toisen syytetyn kanssa. Paikalla he kohtasivat kaksi muuta syytettyä ja seurue nousi autoon siirtyäkseen jonkin matkan päässä olevalle parkkipaikalle. Seurueen syytettiin pakottaneen uhrin autoon väkivalloin.

Uhri tuotiin vantaalaiselle parkkipaikalle, jossa häneltä aiottiin ryöstää omaisuutta, todennäköisimmin rahaa tai huumausaineita.

Uhri löydettiin kuolleena puskasta

Ryöstö muodostuikin kuitenkin väkivaltaiseksi. Tuomion mukaan miehet veivät uhrilta puhelimen ja laukun, jossa oli Ksaloleita, jotka ovat huumaavia, rauhoittavia lääkkeitä.

– Teko on ollut ilmeisen suunniteltu, koska [uhrilla] ei ole ollut mitään aihetta omaehtoisesti tulla ryöstön tapahtumapaikalle. Se on myös toteutettu siten, että kaksi henkilöä on hyökännyt kolmannen henkilön kimppuun, joka on ollut ilmeisen päihtynyt lääkeaineista, tuomiossa todetaan.

Uhria oli lyöty päähän useita kertoja ja häntä oli puukotettu kahdesti pakaraan. Uhri oli jäänyt makaamaan pensaikkoon, josta sivullinen ohikulkija myöhemmin löysi hänet muutamaa päivää myöhemmin kuolleena. Uhri kuoli kallonsisäisiin vammoihin.

Ryöstön jälkeen tekijät olivat poistuneet paikalta ja olivat käyneet viemässä uhrin treenikassin sisältöineen asunnossa, josta tämä oli lähtenyt huumekaupoille.

Kahdelle 11 vuoden tuomiot

Taposta saivat tuomion lopulta uhrin seuraksi huumekaupoille lähtenyt vuonna 2000 syntynyt Niko Janne Mikael Tapaninaho ja kaksikon tavannut vuonna 1996 syntynyt Santeri Seppo Ruben Palm.

Mieskaksikko tuomittiin kumpikin taposta, törkeästä ryöstöstä ja huumausaineen käyttörikoksesta 11 vuoden vankeuteen.

Lisäksi miehet tuomittiin maksamaan uhrin läheisille kärsimyskorvauksia yhteensä vajaat 35 000 euroa.

Kolmas, vuonna 1979 syntynyt mies tuomittiin huumausainerikoksesta ja avunannosta törkeään ryöstöön 1,5 vuoden vankeuteen. Hän oli ajanut ajoneuvoa, johon uhri oli pakotettu, ja yrittänyt myydä uhrilta anastettuja lääkkeitä.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Juttua ja otsikkoa päivitetty kauttaaltaan 22.2.2024 kello 11.04.

Lue myös:

    Uusimmat