Kaksi suomalaisampumahiihtäjää tehnyt Kaisa Mäkäräisen takana isoa nousua: "Hyvällä tasolla"

Kaisa Mäkäräisen lopettamispäätös langetti viikonloppuna harmaan varjon suomalaisen ampumahiihdon ylle. Lajin tulevaisuuden ei silti tarvitse olla sysimusta.

Toki maajoukkue menetti ehdottoman syömähampaansa. Vaikka Mäkäräisen maailmancup-kausi oli ailahdelleen ammunnan takia pettymys, hän nappasi yhden cup-kisavoiton lisää, oli loppupisteissä kelvollisesti 11:s ja päätti uransa kotikentällään Kontiolahdella takaa-ajossa taistelun jälkeen neljänteen sijaan.

Maajoukkueessa oli myös urheilijoita, jotka ottivat kauden aikana askeleen eteenpäin.

–  Tero Seppälä ja Suvi Minkkinen ovat nousseet maailmancupissa hyvälle tasolle, kehuu hiljattain kahden vuoden jatkosopimuksen Suomen maajoukkueen päävalmentajana tehnyt Jonne Kähkönen.

Maajoukkuevetoista toimintaa

Maailmancupin palkintopallisijoja Seppälä ja Minkkinen eivät vielä hätyyttele, mutta askel aiemmasta eteenpäin oli iso.

Seppälä, 24, oli edellisen kauden maailmancup-loppupisteissä 62:s, nyt 37:s. Hän ylsi kaudella kymmenen kertaa cup-pisteille, parhaimmillaan Nove Mestossa pikakisan seitsemänneksi.

Hyvin ampunut Minkkinen, 25, napsi tahmeamman alkukauden jälkeen cup-pisteitä seitsemästä viimeisestä kisastaan kuudessa.

Seppälällä on enemmän parannettavaa ammunnassa, Minkkisellä hiihdossa.

–  Myös Mari Ederin neljäs sija menee ehdottomasti plussapuolelle, Kähkönen lisää.

Eder, entinen Laukkanen, voitti kaksi maailmancup-kisaa maaliskuussa 2017, mutta kausi 2018–19 meni hänellä terveyshuolien takia pieleen.

Kähkönen on vienyt harjoittelua maajoukkuevetoiseen suuntaan.

–  Aloitimme kesäharjoittelun keskitetysti Kontiolahdella. Veimme valmentajat sinne, koska urheilijat asuvat seudulla. Lisäsimme myös korkean paikan harjoittelua, Kähkönen kertoo.

Lue myös:

    Uusimmat