Mainos

Kaksi Punaisen Ristin työntekijää ammuttiin Sri Lankassa

Tapaus oli pahin hyväntekeväisyysjärjestöihin kohdistunut hyökkäys sitten viime elokuun. Tuolloin 17 ranskalaista Punaisen Ristin työntekijää surmattiin.

Poliiseina esiintyneet miehet ovat siepanneet ja ampuneet kaksi Punaisen Ristin työntekijää Sri Lankassa, kertoo järjestö uutistoimisto AFP:lle.

Työntekijöiden ruumiit löydettiin myöhään eilisiltana maan keskiosassa sijaitsevasta Ratnapuran kaupungista. Heidät oli siepattu pääkaupunki Colombon rautatieasemalta aiemmin päivällä.

Suomen Punaisen Ristin kansainvälisen avun päällikön Kalle Löövin mukaan ammutut ovat hyvin todennäköisesti srilankalaisia.

- Perjantaina siepattiin kaksi Sri Lankan Punaisen Ristin työntekijää. Tämä on ilmeisesti sama tapaus.

Suomen Punaisen Ristin työntekijöitä alueella ei Löövin mukaan ole. Muualla Sri Lankassa suomalaisia on kymmenkunta.

Surmansa saaneet kuuluivat kuuden työntekijän ryhmään, joiden oli määrä osallistua tsunamin tuhoihin liittyvään koulutukseen.

Viime elokuussa Sri Lankassa surmattiin 17 ranskalaista Punaisen Ristin työntekijää.

Tamilitaistelijat häädetty maan itäosasta

Sri Lankan armeija on häätänyt tamilitaistelijat maan itäosasta, sanoo ulkoministeri Rohitha Bogollagama.

- Muutamaa viidakossa pakoilevaa tamilitaistelijaa lukuunottamatta on suurin osa Sri Lankan itäistä maakuntaa terrorisoivasta tamilien LTTE-järjestöstä häädetty alueelta, ulkoministeri sanoi Singaporessa koolla olleiden Aasian maiden turvallisuusasiantuntijoiden kokouksessa.

Bogollagama jatkoi, että samanaikaisesti hallitus haluaa neuvotella tamilijärjestön kanssa. Hän arveli, että neuvotteluihin päästäisiin pian. Hallitus ei hänen mukaansa ole luopunut vuonna 2002 Norjan välityksellä solmitusta tulitauosta.

Sri Lankan presidentti Mahinda Rajapakse ilmoitti perjantaina haluavansa aloittaa uudelleen neuvottelut sissien kanssa, vaikka taistelut jatkuivat pohjois- ja itäosissa.

Japanin erityislähettilään Yasushi Akashin on määrä saapua Sri Lankaan ylihuomenna elvyttämään rauhanprosessia. Hän kokosi vuonna 2003 tulitaukosopimuksen tueksi 4,5 miljardia dollaria.

Sri Lankan viranomaiset kertoivat tänään Colombossa, että tamilitaistelijat ja hallituksen joukot taistelevat maan pohjoisosassa Pampaimadussa. Ainakin yksi sotilas kuoli, kun tamilit iskivät armeijan tukikohtaan.

(MTV3-STT-AFP-Reuters-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.