Mainos

Kaksi haavoittui iskussa Riadissa

Kaksi haavoittui aseistautuneiden miesten tekemässä iskussa Saudi-Arabiassa.

Aseistautuneet miehet avasivat tulen Saudi-Arabian pääkaupungissa Riadissa lähellä Yhdysvaltain armeijan tukikohtaa. Kaksi ihmistä, toinen heistä amerikkalainen sotilas ja toinen saudisiviili, sai lieviä vammoja.

Islamilaisella internetsivulla julkistettiin pian iskun jälkeen lausunto, jossa al-Qaida-verkosto ilmoitti tehneensä sen. Arabian niemimaan al-Qaida-verkoston nimissä annettua lausuntoa ei voitu heti vahvistaa.

Turvallisuuslähteiden mukaan hyökkääjiä oli kaksi ja molemmat pääsivät karkuun. Miehet tulittivat autosaattuetta, jossa matkusti amerikkalaisia ja saudiviranomaisia.

Saudi-Arabian ja Yhdysvaltojen viranomaiset eivät ole antaneet tarkkoja tietoja Saudi-Arabiassa olevien amerikkalaisjoukkojen määrästä. Yhdysvaltojen puolustusministeriö on kertonut, että useita satoja amerikkalaisia sotilaita jäi maahan viime kesänä, kun Yhdysvaltojen ilmavoimien Persianlahden-päämaja oli siirretty Saudi-Arabiasta Qatariin.

Saudi-Arabian turvallisuusjoukot tappoivat puolestaan läntisessä Taifin kaupungissa kaksi ihmistä. Ammutut olivat Saudi-Arabian sisäministeriön tiedotteen mukaan militantteja, joilla oli kytköksiä Khobarissa viime viikonvaihteessa iskeneisiin terroristeihin.

Jännitys kiristyi Saudi-Arabiassa viime viikonloppuna, kun al-Qaida-epäillyt hyökkäsivät ulkomaalaisten asuinalueelle Khobarissa ja ottivat panttivankeja. Iskijät surmasivat osan panttivangeistaan. Iskussa kuoli 22 ihmistä, heistä 19 ulkomaalaisia.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.