Mainos

Kaksi CNN:n työntekijää ammuttiin Irakissa

Myös amerikkalaissotilaita kuoli tänään pommiräjähdyksessä.

-

Ainakin kolme amerikkalaissotilasta on saanut surmansa pommiräjähdyksessä Khaldiyan kaupungissa Irakissa, kertoi Yhdysvaltain armeija. Uutiskanava CNN puolestaan kertoi, että kaksi sen työntekijää oli surmattu hyökkäyksessä Bagdadin ulkopuolella.

CNN:n mukaan surmansa saivat autonkuljettaja ja tuottaja/kääntäjä. He olivat palaamassa Bagdadiin maan eteläosasta kahden auton saattueessa kun heitä vastaan avattiin tuli. Toisessa autossa ollut CNN:n kameramies haavoittui.

Khaldiyassa amerikkalaisten sotilaiden saattue oli etenemässä tietä pitkin, kun tien viereen asetettu pommi räjähti. Kolme sotilasta sai surmansa ja yksi haavoittui. Uutistoimisto Reutersin kameramies näki räjähdyspaikalla siviilien autoja tulessa.

Yhdysvaltain armeijan mukaan välikohtauksessa sai surmansa myös yksi irakilainen, kun saattueen amerikkalaissotilaat astuivat ulos autosta ja alkoivat tulittaa ympärilleen.

Khaldiyan kaupunki sijaitsee pääkaupungista Bagdadista länteen. Vastarinta miehitysjoukkoja kohtaan on Khaldiyan alueella voimakasta, ja siellä on hyökkäilty toistuvasti amerikkalaisia vastaan.

Amerikkalaisjoukot kertoivat lisäksi, että liittouman päämajan läheltä Bagdadista löydettiin tänään räjähtämätön autopommi, jonka sotilaat tekivät vaarattomaksi. Paikalla olleiden toimittajien mukaan autopommi oli tiettävästi pysäköintialueella, jota vierailijat käyttävät käydessään päämajassa.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.